Skip to main content

Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Upgrade jezelf helpt werkgevers te investeren in werknemers en ZZP-ers in zichzelf. Naast inspirerende verhalen, handige tools én een netwerk van specialisten bieden wij een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Een fonds voor de cofinanciering van vakinhoudelijke, functiegerichte of transitieopgaven gerichte her-, bij- en omscholing van werknemers.

Ben je werkgever of ZZP-er en wil je tot 50% cofinanciering van het Ontwikkelfonds direct aanvragen? Bekijk snel de criteria voor het succesvol indienen van een aanvraag en vraag aan via dit formulier. Als werkzoekende kun je op Groeivooruit.nl alle informatie vinden om jezelf te upgraden! En ZZP’ers die willen starten óf doorgroeien kunnen hier terecht voor scholingsadvies en informatie over subsidiemogelijkheden.

Direct aanvragenNaar Groeivooruit.nl

Ontwikkelen, leren en opleiden

Dit fonds is in leven geroepen om een leven lang ontwikkelen te ondersteunen. Voor werkgevers, ZZP-ers én werknemers, voor vakinhoudelijke, functiegerichte of transitieopgaven gerichte, om- her- of bijscholing.

Regio Zwolle is in ontwikkeling. Groei jij mee?

Groei zorgt ervoor dat je beschikt over genoeg goed gekwalificeerde werknemers om jouw ambities waar te maken. Groei zorgt er óók voor dat werknemers en mensen die nu nog langs de zijlijn staan of een opleiding volgen, hun talenten kunnen benutten. Dat ze met meer plezier en vooral langer aan het werk blijven. Zo is werk en privé veel beter in balans te houden.

Aanvragen voor werkgevers

Benieuwd of jij gebruik kunt maken van het Ontwikkelfonds? Een simpele ‘ja’ op elk van de onderstaande vragen en je bent welkom om jouw aanvraag bij ons in te dienen. Een overzicht van alle criteria vind je hier.

 • Is jouw bedrijf gevestigd in Regio Zwolle?
 • Is de opleiding nog niet gestart?
 • Wordt de opleiding aangeboden door een erkende opleiders (1-5)?
  1. VAVO / MBO / HBO
  2. CEDEO
  3. NRTO
  4. CRKBO
  5. Branche erkenning (branche erkende certificaten en/of diploma’s)
 • Duurt de opleiding niet langer dan anderhalf jaar?
 • Is de opleiding vakgerelateerd? *
 • Direct aanvragen
* Mocht het antwoord hierop nee zijn, neem dan contact op om te kijken naar de mogelijkheden.

Vragen? Bel met onze adviseurs op 06 21 58 54 09

Cofinanciering aanvragen

Als werkgever en ZZP-er kun je een financiële bijdrage vanuit het Ontwikkelfonds aanvragen. Jij betaalt hierbij een deel van de investering en het fonds draagt tot maximaal 50% bij. Deze cofinanciering is op twee verschillende manieren aan te vragen. Als werkgever of in een samenwerkingsverband.

Als (individuele) werkgever

Wil je als individuele werkgever een cofinanciering aanvragen voor vakgerelateerde scholing van je medewerkers? Bekijk de criteria en vul daarin het aanvraagformulier in via onderstaande knop. Het programmateam denkt overigens graag met je mee en biedt hulp bij het opstellen en indienen van jouw aanvraag.
De verordening vind je hier. En mocht je het “nadere regels document” willen ontvangen neem dan contact met ons op.

Direct aanvragen

“Ik had het aanvraagformulier in no time ingevuld.”

Jelle Jan Burggraaff – directeur-eigenaar van B.V. Kraanbedrijf BKF

Als samenwerkingsverband

Via deze route stel je samen met andere werkgevers uit jouw sector een activiteitenplan op. Dit kunnen ook andere partners, zoals maatschappelijke organisaties, uitvoeringsorganisaties of onderwijsinstellingen zijn. Heb je een idee hoe je kunt investeren in (toekomstig) personeel?

Het programmateam van de Human Capital Agenda Regio Zwolle helpt bij het opstellen van een plan en de voorbereiding van een aanvraag. Neem contact met ons, wij helpen je graag!

Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Hulp van onze adviseur

Heb je een idee of plan voor het upgraden van jouw bedrijf? We beantwoorden al je vragen en kijken mee of het plan in aanmerking komt voor subsidie uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Neem contact op met onze adviseurs!

Meest gestelde vragenNeem contact op

of bel met onze adviseurs op 06 21 58 54 09

Upgrade jezelf Regio Zwolle

Een aantrekkelijk en sterke arbeidsmarkt. Met ruimte voor ieders talent. Daar werken we aan in Regio Zwolle en we zijn al ver gekomen. Samen kunnen we écht sprongen maken en dat is hard nodig.

Meer over Upgrade jezelf