Skip to main content

E-Commerce & IT – van goed bewaard geheim naar groeisector

We lopen er niet mee te koop. Maar Regio Zwolle is groots in E-commerce & IT. Met bedrijven als De Nieuwe Zaak, IQ Media, Yourhosting en Wehkamp zijn we niet alleen nationaal, maar ook internationaal actief. De regio put uit een breed scala aan aanbieders. Van webwinkels, maar ook dienstverleners die webwinkels mogelijk maken. Softwareontwikkeling en -producten, informatieverwerking, communicatieondersteuning, online marketing, logistiek en content. Kansen ten overvloede.

Direct contactVerder lezen

Daarnaast bieden de vele onderwijsinstellingen als Deltion College, Landstede, Cibap, Hogeschool Windesheim en Friese Poort verschillende E-commerce- en IT-opleidingen aan. HBO-ICT Windesheim won in 2019 zelfs de Computable Award voor beste ICT opleider. Regio Zwolle biedt professionals dus genoeg ruimte zich te ontplooien in de sector.

Als sectortafel ontwikkelen wij acties om deze professionals te vinden, binden en te boeien. Om het mkb verder te digitaliseren en inwoners toe te laten treden tot de groeisector E-commerce & IT. Denk hierbij aan programma’s waarmee we bestaande professionals bijscholen, nieuw talent helpen in hun ontwikkeling en zij-instromers een kans geven. E-commerce & IT moeten gaan leven in de regio. Zodat al het talent wat hier zit, ook hier wil blijven. Dáár ligt onze ambitie.

Netwerkregisseur Sector E-commerce & IT

Eric Nak

Contact
Netwerkregisseur Sector E-commerce & IT

Aly van der Vegte

Contact

Kartrekkers

Johan Keurentjes

Partner-directeur
De Nieuwe Zaak

Marc Kleinhaarhuis

Mede-eigenaar
Microsign Business Software

Inge Grimm

Voorzitter College van Bestuur
Hogeschool Windesheim

Uitdagingen in de E-commerce & IT sector

Om de ambities van de E-commerce & IT waar te maken werken we aan een drietal uitdagingen

  1. Te kort aan ervaren professionals

  2. Mismatch tussen vraag en aanbod

  3. Onvoldoende digitale vaardigheden

Feiten & Cijfers

Download de sectormonitor

Wij gaan graag met je om de tafel! Om je voor die tijd een nóg beter beeld te geven van onze sector, download je hier onze sectormonitor. Met daarin de belangrijkste arbeidsmarktcijfers van de sectortafel. Kortom; dé informatie die je wilt weten en nodig hebt om samen een sterkere arbeidsmarkt te kunnen realiseren.

Download PDF

Upgrade jezelf Podcast

met Spencer Roozenboom, eigenaar van IMPRES

We duiken met Spencer in de digitale wereld: over digitalisering tussen bedrijven, hoe je als ondernemer het beste uit je data en automatisering haalt en hoe je mensen gewoon kunt laten doen waar mensen goed in zijn.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Eric Krabbe, directeur en eigenaar van Djopzz

Eric vertelt hoe je als ondernemer kunt kijken naar het potentieel in mensen. En hoe je in plaats van te zoeken naar het schaap met vijf poten, juist kunt investeren in het schaap met drie poten.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Sayma Kuipers, HR specialist bij o.a. bij Upgrade jezelf

We hebben het over onboarding, offboarding en de waarde van een goede employer journey. Kom te weten “hoe het ‘m zit in de kleine dingen” en hoe je ervoor zorgt dat ook vertrekkende medewerkers ambassadeurs van je bedrijf blijven.

Beluister hier de podcast

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector E-commerce & IT en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Mijn aanvraag indienen

Heb je een vraag?

Bekijk eens de antwoorden op de meest gestelde vragen óf bespreek je specifieke vraag met de sectorexpert.

Neem contact op