Sluit menu
Menu

Werken aan een sterke bouwsector

De bouw is een dynamische en conjunctuurgevoelige sector. Ver vooruit kijken is in deze sector dan ook lastig, maar wel nodig. Er vinden volop innovaties plaats die vragen om verandering binnen de branche. Als sectortafel Bouw willen we bedrijven stimuleren om open te staan voor nieuwe inzichten. Daarnaast willen we werken aan het onterecht verouderde imago van de bouw en daarmee aan jong en oud laten zien hoe boeiend en divers het werk is. Een sector waar je, door ook in te zetten op vitaliteit, een leven lang met plezier kunt werken.

Werken aan een sterke bouwsector

Er gebeurt al veel in de regio om de bouwsector krachtiger te maken. De sectortafel Bouw wil versterken wat goed maakt en een tandje bij zetten waar nodig. De sectortafel sluit aan bij bestaande initiatieven en infrastructuren waar mogelijk om verdere snippering tegen te gaan. We willen krachten bundelen, leren van elkaar en samenwerken over de grenzen van gemeenten en sectoren heen.

Jorrit van Ommen
Expert Sector Bouw

Jorrit van Ommen

Contact

Kartrekkers

 • Betsy van Oortmarssen
  Betsy van Oortmarssen
  Bestuurder lokaal / regionale arbeidsmarkt
  FNV
 • Luc Lenferink
  Luc Lenferink
  Eigenaar Uw Onderhoudspartner Lenferink
  Vice-Voorzitter MKB-Nederland Regio Zwolle
 • Bert Beun
  Bert Beun
  Voorzitter College van Bestuur
  Deltion College

Uitdagingen in de bouwsector

Om de ambities van de Sectortafel Bouw waar te maken werken we aan een viertal uitdagingen

 • 1

  Bedrijven én hun werknemers zijn wendbaar

  We willen de leercultuur van de sector versterken. Zowel door een leven lang leren tot aandachtspunt te maken bij bedrijven, als door het stimuleren van werknemers om de regie te nemen over de volgende stap in het eigen arbeidsleven.

 • 2

  Voldoende gekwalificeerd personeel

  We willen werken in de bouw aantrekkelijker maken. Onder andere door het imago te versterken en mogelijkheden om parttime te werken, flexibele roosters en doorgroeimogelijkheden te stimuleren. En daarmee expertise en talent vanuit andere branches ook aantrekken.

 • 3

  Inclusiviteit voor mensen die onnodig aan de kant staan

  Alle talenten tellen. We willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden en bekijken hoe we toekomstig werklozen via van werk-naar-werk-trajecten opleiden voor de bouw.

 • 4

  Leven lang met plezier werken

  Door in te zitten op vitaliteit willen we van de bouw, die bekend staat om fysiek en zwaar werk, een sector maken waar je een leven lang met plezier kunt werken. Met oog voor gezondheid en een goede balans tussen, werk en privé.

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Bouw en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband.

Mijn aanvraag indienen

Nieuws & events

Event

Uitnodiging: Vechtdal werkgeverschap in de toekomst

 • Event datum en tijdstip
  do 6 feb. 2020, 15:30 - 17:30
 • Event locatie
  Beerze Bulten - Brasserie de Hagehorst Beerze
Meld je aan

Heb je een vraag?

Bekijk eens de antwoorden op de meest gestelde vragen óf bespreek je specifieke vraag met sectorexpert Ike Overdiep.

Neem contact op