Sluit menu
Menu

E-Commerce & IT - van goed bewaard geheim naar groeisector

Regio Zwolle is groot in e-commerce & IT. Jacquelien Diender, Aly van der Vegte en Erik Brunekreef zetten zich als experts in om deze sector nóg verder te brengen. De drie dragen de titel ‘aanjager Sectortafel E-commerce & IT Regio Zwolle’.

Kartrekkers

Johan Keurentjes
Johan Keurentjes
Partner-directeur
De Nieuwe Zaak
Marc Kleinhaarhuis
Marc Kleinhaarhuis
Mede-eigenaar
Microsign Business Software
Inge Grimm
Inge Grimm
Lid College van Bestuur
Hogeschool Windesheim

Zorgen voor een aanbod van voldoende gekwalificeerd personeel.

Johan Keurentjes - Partner-directeur De Nieuwe Zaak

Ambitie

Het lijkt soms nog een goed bewaard geheim, maar Regio Zwolle loopt voorop in e-commerce & IT. Bedrijven als De Nieuwe Zaak, IQ Media, Yourhosting en Wehkamp zijn nationaal en/of internationaal actief. En onderwijsinstellingen als Deltion College, Landstede, Cibap, Hogeschool Windesheim en Friese Poort bieden e-commerce- en IT-opleidingen aan. ‘HBO-ICT Windesheim won vorig jaar de Computable Award voor beste ICT-opleider’

Tot de sector e-commerce & IT behoren een breed scala aan aanbieders. Denk aan webwinkels, maar ook aan dienstverleners die de webwinkels mogelijk maken. Softwareontwikkeling, softwareproducten, informatieverwerking, communicatieondersteuning, online marketing, logistiek en content bijvoorbeeld. Iedere sector heeft de diensten van e-commerce en IT nodig.

Momenteel ontwikkelt de sectortafel acties om professionals te vinden, binden en boeien, het mkb verder te digitaliseren en inwoners toe te laten treden tot de groeisector e-commerce & IT. ‘Denk aan programma’s waarmee we bestaande professionals bijscholen, nieuw talent helpen in hun ontwikkeling en zijinstromers een kans geven. Dat kan onder meer met events rondom innovatie, loopbaanchecks en het upgraden van digitalisering met ‘future proof skills.Verder denken we aan awards, het delen van vacatures en het organiseren van bedrijfsbezoeken. Kortom, IT & e-commerce moeten gaan leven in deze regio, zodat al het talent wat hier zit hier ook wil blijven.’

Als toekomstige resultaten van hun inspanningen noemen de drie aanjagers: minder vacatures, meer om- en bijscholing, betere skills en vergrote zichtbaarheid van de regionale bedrijven en het werk dat er is.

Overigens acteert deze sectortafel niet op een eilandje. ‘We zoeken de verbinding met alle sectortafels, want e-commerce & IT zijn van belang voor alle sectoren’, benadrukt Brunekreef. ‘Dus wie een vraagstuk of juist een oplossing heeft, mag zich bij ons melden.’

Uitdagingen in de E-commerce & IT sector

Om de ambities van de E-commerce & IT waar te maken werken we aan een drietal uitdagingen

  • Te kort aan ervaren professionals
  • Mismatch tussen vraag en aanbod
  • Onvoldoende digitale vaardigheden

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector E-commerce & IT en wil je een beroep doen op het Ontwikkelfonds Regio Zwolle? Om je aanvraag in te dienen bij het Ontwikkelfonds heb je één van onderstaande aanvraagformulieren (individueel of samenwerkingsverband) nodig. Bij een gezamenlijke aanvraag ook het activiteitenplan.

Download de benodigde formulieren, vul je gegevens in en mail ze samen met de in de formulieren gevraagde bijlagen naar postbus@zwolle.nl. Doe dit ter attentie van het subsidieloket.

Downloads

Heb je een vraag?

Neem contact op met de expert voor jouw sector.

Nieuwsgierig geworden?

Lees hier de succesverhalen van de andere sectoren.

Meer verhalen