Skip to main content

Kijken naar talenten binnen en buiten de Sector Zorg & Welzijn

Altijd genoeg mensen in je bedrijf. Direct de juiste expertise voorhanden. Minimaal ziekteverzuim. En continu innoveren, gewoon omdat medewerkers zo betrokken zijn dat ze zelf met slimme ideeën komen. Dat is waar we naartoe willen als sector Zorg & Welzijn. Zodat een gezonde, vitale en waardevolle sector ontstaat. Eén waarin mensen lang, gelukkig en gezond hun werk doen.

Direct contactVerder lezen

Niet alleen binnen onze eigen sector. Om dit te bereiken moeten alle sectoren samenwerken. Wij zien namelijk geen krapte op de arbeidsmarkt. Wel gaan we verkeerd om met de overvloed van mensen en talenten. Onze ambitie is dan ook om dit te doorbreken. Er bestaan al veel initiatieven die hierbij helpen, zoals ‘Vijftig & Vaardig’, ‘Van werk naar werk’ en de ‘zorgrotonde‘. Als sectortafel informeren, inspireren en motiveren wij en verbinden we bestaande initiatieven. Onder andere via het netwerk ‘Samen buiten de oevers’, waarin we als sectortafel aansluiting vinden bij overheid en onderwijs.

Netwerkregisseur Sector Zorg & Welzijn

Petra Bleijenburg

Contact

Kartrekkers

Theo Rietkerk

Voorzitter College van Bestuur
Landstede Groep

Fenna Eefting

Bestuurder De Vogellanden
Voorzitter WGV Zorg en Welzijn

Uitdagingen in de sector Zorg & Welzijn

Om de ambities van de sectortafel Zorg & Welzijn waar te maken werken we aan een viertal uitdagingen

 1. Van systeemmaatschappij naar mensenmaatschappij

  We willen van een maatschappij die gericht is op opleidingen, diploma’s, certificeringen, uitkeringen en pensioenen gaan naar een maatschappij waarin we allemaal ons aangeboren talent benutten en een leven lang ontwikkelen.

 2. Meer mensen in de zorg

  We willen de instroom naar de sector vergroten, zowel onder jongeren als mensen die een carrièreswitch maken. Dit door het imago van de sector te versterken en de kwaliteit en capaciteit van opleidingen te verhogen. Vervolgens moet een betere aansluiting tussen opleiding en praktijk ervoor zorgen dat meer studenten daadwerkelijk in de sector aan de slag gaan.

 3. Beter benutten van beschikbaar potentieel

  We willen de uitstroom uit de sector verlagen door werkgevers enerzijds aan te sporen tot het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving met een goed werkklimaat. Anderzijds door organisaties beter met elkaar te laten samenwerken, zodat beschikbaar arbeidspotentieel optimaal benut wordt.

 4. Nieuwe innovatieve oplossingen bedenken

  Om verder te komen moeten we als sector leren buiten de gebaande paden te denken. Werkgevers kijken hierbij naar mogelijkheden voor extra inzet op preventie, innovatie en creatieve oplossingen van uitdagingen.

Feiten & Cijfers

Download de sectormonitor

Wij gaan graag met je om de tafel! Om je voor die tijd een nóg beter beeld te geven van onze sector, download je hier onze sectormonitor. Met daarin de belangrijkste arbeidsmarktcijfers van de sectortafel. Kortom; dé informatie die je wilt weten en nodig hebt om samen een sterkere arbeidsmarkt te kunnen realiseren.

Download PDF

Upgrade jezelf Podcast

met Eric Krabbe, directeur en eigenaar van Djopzz

Eric vertelt hoe je als ondernemer kunt kijken naar het potentieel in mensen. En hoe je in plaats van te zoeken naar het schaap met vijf poten, juist kunt investeren in het schaap met drie poten.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Sayma Kuipers, HR specialist bij o.a. bij Upgrade jezelf

We hebben het over onboarding, offboarding en de waarde van een goede employer journey. Kom te weten “hoe het ‘m zit in de kleine dingen” en hoe je ervoor zorgt dat ook vertrekkende medewerkers ambassadeurs van je bedrijf blijven.

Beluister hier de podcast

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Zorg & Welzijn en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Mijn aanvraag indienen

Heb je een vraag?

Bespreek het met expert Caroline Molendijk van de sectortafel Zorg & Welzijn.

Neem contact op