Skip to main content
Nieuws uit de regio

Open Bedrijvenfestival in Hardenberg trekt bijna 1000 bezoekers

Datum: 27 maart 2024
Bedrijvenfestival Hardenberg

Afgelopen donderdag 21 maart trok het Open Bedrijvenfestival in de Evenementenhal Hardenberg bijna 1.000 bezoekers. Ruim 45 deelnemende werkgevers waren actief op zoek naar talent, er werden matches gemaakt en de eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland. Het eerste Open Bedrijvenfestival in de regio Vechtdal/Salland was een groot succes.

Het hoofddoel van het festival, georganiseerd door Regio Zwolle en Werkgeversservicepunt Regio Zwolle in samenwerking met Blinker Events, was werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar brengen. Dit bleek een schot in de roos, gezien het grote aantal bezoekers en succesvolle matches die zijn ontstaan. Het evenement bood werkzoekenden een unieke kans om op een informele manier met potentiële werkgevers in contact te komen. De sfeer was energiek en positief, met vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Ruim 45 bedrijven vanuit diverse sectoren

Het grote aantal aanwezige werkgevers was een van de hoogtepunten van het festival. Met ruim 45 bedrijven vanuit diverse sectoren, variërend van techniek tot zorg en van logistiek tot recreatie, was er voor elk wat wils. “Ik ben blij verrast met het aantal bezoekers en de kwaliteit van de interacties die tijdens het festival hebben plaatsgevonden,” aldus wethouder Alwin te Rietstap van gemeente Hardenberg. “Het is geweldig om te zien hoeveel potentiële matches er zijn ontstaan en hoe snel sommige werkgevers en werkzoekenden al in gesprek zijn gegaan.”

Talenten aantrekken en behouden

Het succes van het Open Bedrijvenfestival in Hardenberg onderstreept het belang van dergelijke evenementen in de regio. Het biedt niet alleen werkzoekenden de kans om hun mogelijkheden te verkennen, maar het stimuleert ook de lokale economie door talent aan te trekken en te behouden. De professionals van het werkgeversservicepunt zetten zich dagelijks in om werkgevers met werkzoekenden te verbinden. Of zoals een van hen het zei: “De inspanningen van adviseurs, accountmanagers en consulenten, om de werkgelegenheid te stimuleren en kansen voor iedereen te creëren, wordt hiermee op een mooie manier beloond.”

Met het succes van het Open Bedrijvenfestival in Hardenberg en in Zwolle als inspiratie, kijken de organisatoren uit naar volgende bijeenkomst in Nunspeet op 4 april in cultureel centrum Veluvine.