Skip to main content

Duurzame oplossingen voor beschikbaarheid, wendbaarheid en inclusiviteit

Netwerkregisseurs Bart van Leerdam en Sandra Berenpas zijn de aanjagers voor de Agri & Food Sectortafel voor Regio Zwolle. Samen met vertegenwoordigers uit de levensmiddelenindustrie, glastuinbouw, de LTO en het onderwijs hebben ze voor 2022 en 2023 een actieagenda opgezet om de sector te ondersteunen, handvatten te geven en op de kaart te zetten voor jongeren en werkzoekenden.

Direct contactVerder lezen
Netwerkregisseur Sector Agri & Food

Bart van Leerdam

Contact
Netwerkregisseur en lid stuurgroep

Sandra Berenpas

Contact

Kartrekkers

Berend Pastoor

Lid College van Bestuur
Zone.college

Jan Groen

Expert Sector Agri & Food

Arry Verhage

Directeur en lid stuurgroep
Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL)

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist en lid stuurgroep
Glastuinbouw Nederland

Ria Wilzing

Senior Projectleider en lid stuurgroep
LTO Nederland

Uitdagingen in de Agri & Food branche

Bij het realiseren van onze ambitie, richt de Sectortafel Agri & Food zich op een viertal uitdagingen

 1. Instroom van jongeren bevorderen

  We willen de instroom van jongeren via een opleiding naar een baan in de Agri & Food bevorderen. Jong talent voor het vak boeien en aan de branche binden. Studenten de kans geven kennis te maken met verschillende ondernemingen in deze sector.

 2. Werklozen enthousiasmeren

  In afstemming met Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle acties realiseren, gericht op instroom vanuit werkloosheid naar werk.

 3. Werknemers uit andere sectoren

  De instroom in Agri & Food bevorderen vanuit sectoren waar uitstroom plaatsvindt. De ruimte die elders ontstaat, benutten en omzetten naar daar waar vraag de groot is. Mensen die in andere sectoren hun baan verliezen, verleiden naar een baan in de Agri & Food.

 4. Duurzame inzetbaarheid in de sector

  Acties gericht op duurzame inzetbaarheid in de sector realiseren. Denk aan bijscholing, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het is van belang dat werknemers doorlopend, over de nodige voorwaarden en mogelijkheden beschikken om in gezondheid en welzijn te kunnen functioneren.

Kansen Agri & Food branche

Download de menukaart

Wat kunnen wij vanuit de sectortafel Agri & Food betekenen voor jou, je bedrijf en je werknemers? Hiervoor hebben wij een menukaart ontwikkeld.
Waar ligt de behoefte in jouw bedrijf: (bij)scholing, loopbaanadvies of een bedrijfsscan voor verbeterpotentieel in jouw organisatie? We werken regionaal met verschillende partijen samen om een zo compleet mogelijk aanbod te kunnen presenteren aan de Agri & Food bedrijven in Regio Zwolle.

Meer inhoudelijke informatie komt binnenkort op deze pagina te staan, kan je hier niet op wachten? Contacteer dan Sandra Berenpas via s.berenpas@upgradejezelfregiozwolle.

Download

Jaarkalender

Inspiratie en kennis vergaren

Neem een kijkje en ontdek de komende events voor de sector. Meer events vind je hier.

Download

Feiten & Cijfers

Download de sectormonitor

Wij gaan graag met je om de tafel! Om je voor die tijd een nóg beter beeld te geven van onze sector, download je hier onze sectormonitor. Met daarin de belangrijkste arbeidsmarktcijfers van de sectortafel. Kortom; dé informatie die je wilt weten en nodig hebt om samen een sterkere arbeidsmarkt te kunnen realiseren.

Download PDF

Upgrade jezelf Podcast

met Eric Krabbe, directeur en eigenaar van Djopzz

Eric vertelt hoe je als ondernemer kunt kijken naar het potentieel in mensen. En hoe je in plaats van te zoeken naar het schaap met vijf poten, juist kunt investeren in het schaap met drie poten.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Sayma Kuipers, HR specialist bij o.a. bij Upgrade jezelf

We hebben het over onboarding, offboarding en de waarde van een goede employer journey. Kom te weten “hoe het ‘m zit in de kleine dingen” en hoe je ervoor zorgt dat ook vertrekkende medewerkers ambassadeurs van je bedrijf blijven.

Beluister hier de podcast

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Agri & Food en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Mijn aanvraag indienen

Heb je een vraag?

Bekijk eens de antwoorden op de meest gestelde vragen óf bespreek je specifieke vraag met sectorexpert Jan Groen.

Neem contact op