Sluit menu
Menu

Sector Transport en Logistiek wil krachten bundelen

Belangrijkste uitdaging van de sector Transport en Logistiek is het in balans brengen en houden van vraag en aanbod van personeel in de sector. Hierbij is netwerkontwikkeling en actieve participatie van nieuwe doelgroepen belangrijk. Elkaar (goed) kennen zorgt voor goede en duurzame relaties. Onze ambitie is dan ook om het imago van de sector te verbeteren en de samenwerkingen binnen de regio te versterken.

Sector Transport en Logistiek wil krachten bundelen

De sectortafel sluit aan bij bestaande initiatieven en infrastructuren waar mogelijk om verdere versnippering tegen te gaan. We willen krachten bundelen, leren van elkaar en samenwerken over de grenzen van gemeenten en sectoren heen. De kracht van collectieve intelligentie in de regio breed inzetten.

Paul Veld
Expert Transport & Logistiek

Paul Veld

Contact

Kartrekkers

 • Bert Weever
  Bert Weever
  Directeur-eigenaar van Graansloot
  Adviseur MKB-Nederland Regio Zwolle
 • Inge Grimm
  Inge Grimm
  Lid College van Bestuur
  Hogeschool Windesheim

Uitdagingen in de Transport en Logistiek sector

Om de ambities van de Sectortafel Transport & Logistiek waar te maken werken we aan een viertal uitdagingen

 • 1

  Het upgraden van de sector

  Wij willen de sector nog beter laten samenwerken door het versterken en uitbreiden van het netwerk, participatie van alle logistieke en transport organisaties is essentieel.

 • 2

  Bereikbaarheid

  Bereikbaarheid is en blijft bepalend voor de sociaal economisch ontwikkeling van Regio Zwolle.

 • 3

  Geen talent blijft onbenut

  Met de inzet van zij-instromers blijft geen talent onbenut. De uitdaging zit in nieuwe oplossingen voor betaald werk voor zoveel mogelijk mensen, ook zij met een afstand tot de arbeidsmarkt of (toekomstig) werklozen.

 • 4

  Leven lang ontwikkelen is de standaard in onze regio

  Zittend personeel zou een leven lang moeten blijven leren. Bijscholing en omscholing ‘on the job’ moeten een vast onderdeel worden van elk werkzaam leven. Bekendheid met alle mogelijke (om)scholingsvormen is hierbij belangrijk.

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Transport & Logistiek en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband.

Mijn aanvraag indienen

Nieuws & events

Heb je een vraag?

Bekijk eens de antwoorden op de meest gestelde vragen óf bespreek je specifieke vraag met sectorexpert Paul Veld.

Neem contact op