Sluit menu
Menu

Kijken naar talenten binnen en buiten de Sector Zorg & Welzijn

Altijd genoeg mensen in je bedrijf. Direct de juiste expertise voorhanden. Minimaal ziekteverzuim. En continu innoveren, gewoon omdat medewerkers zo betrokken zijn dat ze zelf met slimme ideeën komen. Dat is waar we naartoe willen als sector Zorg & Welzijn. Zodat een gezonde, vitale en waardevolle sector ontstaat. Eén waarin mensen lang, gelukkig en gezond hun werk doen.

Direct contact Verder lezen
Kijken naar talenten binnen en buiten de Sector Zorg & Welzijn

Niet alleen binnen onze eigen sector. Om dit te bereiken moeten alle sectoren samenwerken. Wij zien namelijk geen krapte op de arbeidsmarkt. Wel gaan we verkeerd om met de overvloed van mensen en talenten. Onze ambitie is dan ook om dit te doorbreken. Er bestaan al veel initiatieven die hierbij helpen, zoals 'Vijftig & Vaardig', 'Van werk naar werk' en de 'zorgrotonde'. Als sectortafel informeren, inspireren en motiveren wij en verbinden we bestaande initiatieven. Onder andere via het netwerk ‘Samen buiten de oevers’, waarin we als sectortafel aansluiting vinden bij overheid en onderwijs.

Sandra Duijn
Expert Sector Zorg & Welzijn

Sandra Duijn

Contact

Kartrekkers

 • Theo Rietkerk
  Theo Rietkerk
  Voorzitter College van Bestuur
  Landstede Groep
 • Fenna Eefting
  Fenna Eefting
  Bestuurder De Vogellanden
  Voorzitter WGV Zorg en Welzijn

Uitdagingen in de sector Zorg & Welzijn

Om de ambities van de sectortafel Zorg & Welzijn waar te maken werken we aan een viertal uitdagingen

 • 1

  Van systeemmaatschappij naar mensenmaatschappij

  We willen van een maatschappij die gericht is op opleidingen, diploma’s, certificeringen, uitkeringen en pensioenen gaan naar een maatschappij waarin we allemaal ons aangeboren talent benutten en een leven lang ontwikkelen.

 • 2

  Meer mensen in de zorg

  We willen de instroom naar de sector vergroten, zowel onder jongeren als mensen die een carrièreswitch maken. Dit door het imago van de sector te versterken en de kwaliteit en capaciteit van opleidingen te verhogen. Vervolgens moet een betere aansluiting tussen opleiding en praktijk ervoor zorgen dat meer studenten daadwerkelijk in de sector aan de slag gaan.

 • 3

  Beter benutten van beschikbaar potentieel

  We willen de uitstroom uit de sector verlagen door werkgevers enerzijds aan te sporen tot het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving met een goed werkklimaat. Anderzijds door organisaties beter met elkaar te laten samenwerken, zodat beschikbaar arbeidspotentieel optimaal benut wordt.

 • 4

  Nieuwe innovatieve oplossingen bedenken

  Om verder te komen moeten we als sector leren buiten de gebaande paden te denken. Werkgevers kijken hierbij naar mogelijkheden voor extra inzet op preventie, innovatie en creatieve oplossingen van uitdagingen.

Feiten & Cijfers

Download de sectormonitor

Wij gaan graag met je om de tafel! Om je voor die tijd een nóg beter beeld te geven van onze sector, download je hier onze sectormonitor. Met daarin de belangrijkste arbeidsmarktcijfers van de sectortafel. Kortom; dé informatie die je wilt weten en nodig hebt om samen een sterkere arbeidsmarkt te kunnen realiseren.

Download PDF

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Zorg & Welzijn en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Mijn aanvraag indienen

Lees verder

Heb je een vraag?

Bespreek het met expert Caroline Molendijk van de sectortafel Zorg & Welzijn.

Neem contact op

Van stilstaan in de tijd
naar investeren in je mensen

Doe de gratis Upgrade scan en ontdek welke hulp er is voor jouw bedrijf

Doe de scan