Skip to main content

Sector Transport & Logistiek wil krachten bundelen

Belangrijkste uitdaging van de sector Transport en Logistiek is het in balans brengen en houden van vraag en aanbod van personeel in de sector. Hierbij is netwerkontwikkeling en actieve participatie van nieuwe doelgroepen belangrijk. Elkaar (goed) kennen zorgt voor goede en duurzame relaties. Onze ambitie is dan ook om het imago van de sector te verbeteren en de samenwerkingen binnen de regio te versterken.

Direct contactVerder lezen

De sectortafel sluit aan bij bestaande initiatieven en infrastructuren waar mogelijk om verdere versnippering tegen te gaan. We willen krachten bundelen, leren van elkaar en samenwerken over de grenzen van gemeenten en sectoren heen. De kracht van collectieve intelligentie in de regio breed inzetten.

Netwerkregisseur Transport & Logistiek

Paul Veld

Contact

Kartrekkers

Bert Weever

Directeur-eigenaar van Graansloot
Adviseur MKB-Nederland Regio Zwolle

Inge Grimm

Voorzitter College van Bestuur
Hogeschool Windesheim

Uitdagingen in de Transport en Logistiek sector

Om de ambities van de Sectortafel Transport & Logistiek waar te maken werken we aan een viertal uitdagingen

 1. Het upgraden van de sector

  Wij willen de sector nog beter laten samenwerken door het versterken en uitbreiden van het netwerk, participatie van alle logistieke en transport organisaties is essentieel.

 2. Bereikbaarheid

  Bereikbaarheid is en blijft bepalend voor de sociaal economisch ontwikkeling van Regio Zwolle.

 3. Geen talent blijft onbenut

  Met de inzet van zij-instromers blijft geen talent onbenut. De uitdaging zit in nieuwe oplossingen voor betaald werk voor zoveel mogelijk mensen, ook zij met een afstand tot de arbeidsmarkt of (toekomstig) werklozen.

 4. Leven lang ontwikkelen is de standaard in onze regio

  Zittend personeel zou een leven lang moeten blijven leren. Bijscholing en omscholing ‘on the job’ moeten een vast onderdeel worden van elk werkzaam leven. Bekendheid met alle mogelijke (om)scholingsvormen is hierbij belangrijk.

Transport & Logistiek in cijfers

Uit: Factsheet Transport en Logistiek september 2020

5%
omzetdaling prognose 2020
1.700
werkzoekenden in deze sector
500
vacatures in Q1 2020

Feiten & Cijfers

Download de sectormonitor

Wij gaan graag met je om de tafel! Om je voor die tijd een nóg beter beeld te geven van onze sector, download je hier onze sectormonitor. Met daarin de belangrijkste arbeidsmarktcijfers van de sectortafel. Kortom; dé informatie die je wilt weten en nodig hebt om samen een sterkere arbeidsmarkt te kunnen realiseren.

Download PDF

Upgrade jezelf Podcast

met Adwin Verhoeks, directeur van Tielbeke

We gaan met Adwin in gesprek over het familiebedrijf met 600 familieleden, verder groeien als bedrijf mét behoud van je cultuur, het boeien en binden van mensen én het spelen van je beste wedstrijd in de krappe arbeidsmarkt in Regio Zwolle.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Eric Krabbe, directeur en eigenaar van Djopzz

Eric vertelt hoe je als ondernemer kunt kijken naar het potentieel in mensen. En hoe je in plaats van te zoeken naar het schaap met vijf poten, juist kunt investeren in het schaap met drie poten.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Sayma Kuipers, HR specialist bij o.a. bij Upgrade jezelf

We hebben het over onboarding, offboarding en de waarde van een goede employer journey. Kom te weten “hoe het ‘m zit in de kleine dingen” en hoe je ervoor zorgt dat ook vertrekkende medewerkers ambassadeurs van je bedrijf blijven.

Beluister hier de podcast

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Transport & Logistiek en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Mijn aanvraag indienen

Heb je een vraag?

Bekijk eens de antwoorden op de meest gestelde vragen óf bespreek je specifieke vraag met sectorexpert Paul Veld.

Neem contact op