Skip to main content

Creativiteit als de belangrijkste aanjager van vernieuwing

Creativiteit is de belangrijkste competentie in de veranderende arbeidsmarkt. Het is de aanjager van vernieuwing. Met creativiteit creëren we nieuwe ideeën, oplossingen en kansen. Het maakt het mogelijk om flexibel te zijn. Om mee te kunnen bewegen in de veranderende arbeidsmarkt.

Direct contactVerder lezen

Regio Zwolle biedt een ideale infrastructuur voor groei en vernieuwing. Mogelijk gemaakt door de vele op creativiteit gerichte onderwijsinstellingen. In de creatieve industrie geven we samen vorm aan de toekomst. Door elkaar te ontmoeten, verhalen te delen en samen te denken. Met creatievelingen onderling en met andere sectoren.

Netwerkregisseur Sector Creatieve Industrie

Lisa Heethaar

Contact

Kartrekkers

Ellen Goulmy

Associate
Berlux lighting design

Désirée Majoor

Voorzitter college van bestuur
Cibap vakschool voor vormgeving

Uitdagingen in de creatieve industrie

Om de ambities van de Sectortafel Creativiteit waar te maken, werken we aan een viertal uitdagingen

 1. Creatief talent verleiden om hier te blijven werken en leren

  Onderwijs is volop aanwezig in de regio. Wij willen talent behouden voor de regio. Om te leren en werken in de creatieve industrie. Maar ook om de mogelijkheid te realiseren om uit te vliegen naar bedrijven in de Techniek, Zorg en E-commerce.

 2. Stimuleren van samenwerking

  De creatieve sector bestaat uit vele kleine bedrijven. Met een zeer grote diversiteit aan creatievelingen. Wij stimuleren de bundeling van deze krachten. Van Samenwerken en samen denken. Tussen creatieven onderling en sectoroverstijgend. Ook tussen sectoren die niet logischerwijs aan elkaar verbonden zijn.

 3. Vakmanschap behouden en doorontwikkelen

  Wij willen de leercultuur bevorderen. Zodat elke professional zich blijft ontwikkelen. Door vakmanschap te versterken met de kennis van zij-instromers en nieuwe technologie. Met aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden en kennis met nieuwe technieken. Waarbij we de kennis en vaardigheden van bestaand vakmanschap nooit uit het oog verliezen.

 4. Bevorderen van creatief denken

  Wij stimuleren het creatief denken en handelen binnen iedere organisatie. Door creativiteit als competentie te ontwikkelen kunnen we ons aan blijven passen aan toekomstige ontwikkelingen. Creativiteit moet het onderdeel zijn wat het geheel bij elkaar houdt voor alle sectoren. Hiervoor moeten we een weerbare cultuur opbouwen. Bouwen aan nieuwe creativiteit met technologie in alle sectoren.

Feiten & Cijfers

Download de sectormonitor

Wij gaan graag met je om de tafel! Om je voor die tijd een nóg beter beeld te geven van onze sector, download je hier onze sectormonitor. Met daarin de belangrijkste arbeidsmarktcijfers van de sectortafel. Kortom; dé informatie die je wilt weten en nodig hebt om samen een sterkere arbeidsmarkt te kunnen realiseren.

Download PDF

Upgrade jezelf Podcast

met Eric Krabbe, directeur en eigenaar van Djopzz

Eric vertelt hoe je als ondernemer kunt kijken naar het potentieel in mensen. En hoe je in plaats van te zoeken naar het schaap met vijf poten, juist kunt investeren in het schaap met drie poten.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Sayma Kuipers, HR specialist bij o.a. bij Upgrade jezelf

We hebben het over onboarding, offboarding en de waarde van een goede employer journey. Kom te weten “hoe het ‘m zit in de kleine dingen” en hoe je ervoor zorgt dat ook vertrekkende medewerkers ambassadeurs van je bedrijf blijven.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Milan van Bruggen, mede-oprichter en mede-eigenaar van Pixelpillow

We spreken met Milan over het constant vlammen en pieken. Meer rust in de tent én een meer consistente kwaliteit van werk. En hij geeft hij enkele tips hoe je hier als ondernemer mee aan de slag kunt.

Beluister hier de podcast

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Creatieve Industrie en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Mijn aanvraag indienen

Heb je een vraag?

Bekijk eens de antwoorden op de meest gestelde vragen óf bespreek je specifieke vraag met sectorexpert Lisa Heethaar.

Neem contact op