Skip to main content

Meest gestelde vragen

Hier staan de meest gestelde vragen rondom de Human Capital Agenda van Regio Zwolle en het ontwikkelfonds Regio Zwolle. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Human Capital Agenda Regio Zwolle

Is ‘Upgrade jezelf’ hetzelfde als de Human Capital Agenda Regio Zwolle?

Upgrade jezelf is de titel van de communicatiestrategie (en bijbehorende website) van de Human Capital Agenda. Upgrade jezelf is er om werkgevers en werknemers bewust te maken van de noodzaak om een leven lang te blijven leren en ontwikkelen. Ook wordt via de website de digitale toegang voor een aanvraag van het Ontwikkelfonds vormgegeven.

Wat doen de sectortafels en hoe kan ik me hierbij aansluiten?

Onderdeel van de Human Capital Agenda zijn de sectortafels. Er zijn negen sectoren actief: Bouw, Transport & Logistiek, Creatieve Industrie, Agri & Food, Zorg & Welzijn, Onderwijs, E-commerce & IT, Vrijetijdseconomie en Techniek & Energietransitie. Alle sectoren werken aan een eigen actieplan binnen hun sector en verkennen waar ze de intersectoraal kunnen samenwerken. In een actieplan wordt gekeken naar de kwantitatieve en kwalitatieve vraagstukken op de arbeidsmarkt, formuleert men een gezamenlijke opgave en bijbehorende doelen en ontwikkeld men een praktische aanpak. De aanpak bestaat deels uit nieuwe projecten waar partijen samen in willen investeren. In een sectortafel zijn altijd werkgevers onderwijsinstellingen en overheden vertegenwoordigd. Het verschilt per sector of ook andere partners meedoen zoals vakbonden, brancheorganisaties en O&O fondsen. Sectortafels werken ook samen en verwachten dat ze veel van elkaar kunnen leren door overkoepelende thema’s. Ben je benieuwd waar de sectortafel binnen jouw sector aan werkt, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Zijn er informatiebijeenkomsten voor werkgevers, over de mogelijkheden van Upgrade jezelf en het Ontwikkelfonds?

Bijeenkomsten voor werkgevers, over de mogelijkheden van Upgrade jezelf en van het Ontwikkelfonds, kunnen op verzoek worden gepland. Bijvoorbeeld in overleg met lokale werkgeverskringen. Neem daarvoor contact op met ons. De mensen van de Human Capital Agenda Regio Zwolle komen graag langs om een presentatie te geven.

Welke gemeenten en provincies vallen onder HCA Regio Zwolle?

Human Capital Agenda Regio Zwolle is een samenwerking tussen 21 regiogemeenten (van de 22 regio gemeentes), 4 provincies, werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV Werkbedrijf en onderwijs. De 4 provincies zijn Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel. De 21 gemeenten zijn Dalfsen, De Wolden, Dronten, Elburg, Hattem, Heerde, Hardenberg, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Urk, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle.

Wie kan een aanvraag doen bij Ontwikkelfonds Regio Zwolle?

Zowel werkgevers, zoals mkb’ers en zzp’ers, als werknemers en werkzoekenden kunnen een aanvraag indienen. Verder informatie vind je op de pagina Ontwikkelfonds.

Waar kan ik mijn pers/media vragen stellen?

Wilt u meer informatie over de Human Capital Agenda / Upgrade Jezelf, heeft een interview verzoek of andere pers gerelateerde verzoeken, neem contact op met Sandra Oldengarm, s.oldengarm@zwolle.nl / 06 2498 4377

Ik heb een klacht, waar kan ik dit melden?

Bent je niet tevreden over de ondersteuning die je gekregen hebt? Heb je een klacht? Deel dat met ons. We kunnen ervan leren; jouw inbreng kan voor ons reden zijn om iets te veranderen en/ of te verbeteren. Mail ons op contact@upgradejezelfregiozwolle.nl.

Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor werkgevers

Ik wil mijn werknemers een ontwikkeltraject aanbieden en daarbij gebruik maken van het Ontwikkelfonds. Waar begin ik?

Het invullen van de upgrade-scan kan je helpen in je beeldvorming.
Ook helpen onze adviseurs je graag verder. Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

Kan ik een beroep doen op het Ontwikkelfonds voor scholingsplannen van mijn werknemers?

Je kunt een beroep doen op het Ontwikkelfonds voor scholingsplannen van je medewerkers. Wel attenderen wij je erop de criteria voor een aanvraag goed door te nemen. Alle informatie vind je op de pagina over het ontwikkelfonds.

Neem contact met ons op wanneer je vragen hebt; wij denken graag met je mee.

Hoe weet ik of ik of mijn medewerkers in aanmerking komen voor een bijdrage van het Ontwikkelfonds?

Op upgradejezelfregiozwolle.nl/ontwikkelfonds staan de toekenningscriteria van Ontwikkelfonds Regio Zwolle gepubliceerd. Neem contact met ons op wanneer je vragen hebt; wij denken graag met je mee.

Zijn er voorbeelden van toegekende aanvragen, die mij helpen bepalen of het Ontwikkelfonds iets voor mij of mijn bedrijf is?

Wij delen met regelmaat voorbeelden, deze vind je hier. Ook kan het invullen van de upgrade-scan je helpen in je beeldvorming.

Wat zijn de toekenningscriteria van Ontwikkelfonds Regio Zwolle?

Op upgradejezelfregiozwolle.nl/ontwikkelfonds staan de toekenningscriteria van Ontwikkelfonds Regio Zwolle gepubliceerd. Neem contact met ons op wanneer je vragen hebt; wij denken graag met je mee.

Ik wil een aanvraag indienen, hoe doe ik dit?

Een aanvraagformulier voor cofinanciering voor vakgerelateerde scholing is op Upgrade jezelf beschikbaar. Onze adviseur helpen je graag, indien nodig.

Wat mag ik laten meetellen als cofinanciering?

De eigen bijdrage mag ook uit een O&O-fonds komen en telt dan als cofinanciering vanuit de werkgever.

Neem contact met ons op wanneer je vragen hebt; wij denken graag met je mee!

Wat zijn erkende opleiders?

Hieronder vind je de verschillende opleiders, welke erkenning hebben van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en opgevoerd kunnen worden voor het ontwikkelfonds. Staat de door jouw beoogde opleider hier niet bij maar is deze wel erkend, neem dan gerust contact met ons op.

1. VAVO / MBO / HBO
2. CEDEO
3. NRTO
4. CRKBO
5. Branche erkenning (branche erkende certificaten/diploma’s)

Mijn medewerkers(s) zijn reeds met een opleiding begonnen, kan ik nog een aanvraag indienen?

Dat is helaas niet mogelijk. Een aanvraag moet – bij voorkeur acht weken – voor de start van de opleiding ingediend zijn. Later mag ook, echter mocht er geen toekenning komen, dan is het risico voor de aanvrager.

Ik ben een werkgever uit de gemeente Hoogeveen. Kan ik ook een aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

De gemeenten Hoogeveen is (nog) niet zijn aangesloten bij de Human Capital Agenda Regio Zwolle. Wij raden je wel aan contact met ons op te nemen, om te bespreken welke andere mogelijkheden er binnen deze gemeente is.

Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Hulp van onze adviseur

Heb je een idee of plan voor het upgraden van jouw bedrijf? We beantwoorden al je vragen en kijken mee of het plan in aanmerking komt voor subsidie uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Neem contact op met onze adviseurs!

Meest gestelde vragenNeem contact op

of bel met onze adviseurs op 06 21 58 54 09

Weet je welke stap jouw organisatie moet zetten om bij te blijven in deze snel veranderende arbeidsmarkt?

Beantwoord 6 vragen, ontdek waar je nu staat en welke volgende stap je kunt zetten.

Doe de scan