Sluit menu
Menu

Duurzame oplossingen voor beschikbaarheid, wendbaarheid en inclusiviteit

Jan Groen, directeur van Green Organics uit Dronten, en NEXD-eigenaar Lotte van Hal uit Zwolle zijn de aanjagers voor Sectortafel Agri & Food Regio Zwolle. Zij stelden in april 2021 een actieagenda op met heldere doelen voor een vitale arbeidsmarkt in een toekomstbestendige sector agri en food.

Direct contact Verder lezen
Duurzame oplossingen voor beschikbaarheid, wendbaarheid en inclusiviteit

Daarvoor zijn ‘frisdenkers’ nodig. Ondernemers die buiten de gebaande paden durven te treden. Door écht te luisteren en ideeën uit te breiden of te verdiepen, kunnen er middelen aan gekoppeld worden. Hierdoor krijgt de Human Capital Agenda nóg meer waarde als samenwerkingsgenerator in de regio. Wie durft?

Bart van Leerdam
Expert Sector Agri & Food

Bart van Leerdam

Contact

Kartrekkers

 • Berend Pastoor
  Berend Pastoor
  Lid College van Bestuur
  Zone.college
 • Jan Groen
  Jan Groen
  Expert Sector Agri & Food

Uitdagingen in de Agri & Food branche

Bij het realiseren van onze ambitie, richt de Sectortafel Agri & Food zich op een viertal uitdagingen.

 • 1

  Instroom van jongeren bevorderen

  We willen de instroom van jongeren via een opleiding naar een baan in de Agri & Food bevorderen. Jong talent voor het vak boeien en aan de branche binden. Studenten de kans geven kennis te maken met verschillende ondernemingen in deze sector.

 • 2

  Werklozen enthousiasmeren

  In afstemming met Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle acties realiseren, gericht op instroom vanuit werkloosheid naar werk.

 • 3

  Werknemers uit andere sectoren

  De instroom in Agri & Food bevorderen vanuit sectoren waar uitstroom plaatsvindt. De ruimte die elders ontstaat, benutten en omzetten naar daar waar vraag de groot is. Mensen die in andere sectoren hun baan verliezen, verleiden naar een baan in de Agri & Food.

 • 4

  Duurzame inzetbaarheid in de sector

  Acties gericht op duurzame inzetbaarheid in de sector realiseren. Denk aan bijscholing, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het is van belang dat werknemers doorlopend, over de nodige voorwaarden en mogelijkheden beschikken om in gezondheid en welzijn te kunnen functioneren.

Tijd voor Actie

Download de actieagenda Agri & Food

Veel ondernemers in de Agri & Food sector in Regio Zwolle ervaren de krapte op de arbeidsmarkt op dit moment als één van de belangrijkste knelpunten voor economische groei en ontwikkeling. Download hier onze actieagenda.

Download PDF

Feiten & Cijfers

Download de sectormonitor

Wij gaan graag met je om de tafel! Om je voor die tijd een nóg beter beeld te geven van onze sector, download je hier onze sectormonitor. Met daarin de belangrijkste arbeidsmarktcijfers van de sectortafel. Kortom; dé informatie die je wilt weten en nodig hebt om samen een sterkere arbeidsmarkt te kunnen realiseren.

Download PDF

Upgrade jezelf Podcast

met Eric Krabbe, directeur en eigenaar van Djopzz

Eric vertelt hoe je als ondernemer kunt kijken naar het potentieel in mensen. En hoe je in plaats van te zoeken naar het schaap met vijf poten, juist kunt investeren in het schaap met drie poten.

Beluister hier de podcast

Upgrade jezelf Podcast

met Sayma Kuipers, HR specialist bij o.a. bij Upgrade jezelf

We hebben het over onboarding, offboarding en de waarde van een goede employer journey. Kom te weten “hoe het ‘m zit in de kleine dingen” en hoe je ervoor zorgt dat ook vertrekkende medewerkers ambassadeurs van je bedrijf blijven.

Beluister hier de podcast

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Agri & Food en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Mijn aanvraag indienen

Lees verder

Upgrade Jezelf

Handige downloads

Heb je een vraag?

Bekijk eens de antwoorden op de meest gestelde vragen óf bespreek je specifieke vraag met sectorexpert Jan Groen.

Neem contact op

Van stilstaan in de tijd
naar investeren in je mensen

Doe de gratis Upgrade scan en ontdek welke hulp er is voor jouw bedrijf

Doe de scan