Sluit menu
Menu

Sector Kind & Educatie

In het kader van het personeelstekort in het onderwijs en in de ‘kind’ sector is het initiatief ontstaan om de Sectortafel Onderwijs uit te breiden met ‘kind’. Vanaf april 2021 is daarmee de Sectortafel Kind & Educatie actief in het personeelstekort in deze sectoren.

Ambitie

Vanuit het personeelstekort in het onderwijs; in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en HBO is het initiatief op gezet om vanuit de RAP (Regionale Aanpak Personeelstekort onderwijs) een grote samenwerking op te zetten met diverse onderwijsbesturen (PO, VO, MBO) in Regio Zwolle en de regio Noord-West Veluwe. Die samenwerking heeft als doel de arbeidsmarkt fricties aan te pakken in alle onderwijssectoren en aanpalende sector, zoals bijvoorbeeld kinderopvang. Hiermee wordt de kinderopvang en ‘kind’ gerelateerde arbeidsmarkt vanuit de Sectortafel Kind en Educatie naast en waar mogelijk met de RAP opgepakt.

Vanuit de RAP zijn er 7 programmalijnen die zich richten op het personeelstekort in het onderwijs. Denk hierbij aan een loketfunctie, werving van herintreders en hybride professionals, maar het ook het anders organiseren van het onderwijs en het behoudt van personeel in het onderwijs staan centraal.

Vanuit ‘kind’ is in de regio het Innovatiecluster Kind en Educatie o.a. actief en hierin werken verschillende praktijkorganisaties op het gebied van onderwijs, kinderopvang, welzijn, jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg intensief samen met onderwijsinstellingen (mbo en hbo) rondom interprofessioneel leren en werken.

Het Innovatiecluster Kind en Educatie startte in 2019 als RIF-project (Regionaal Investeringsfonds mbo) en richt zich op Regio Zwolle en omgeving. De deelnemende onderwijsinstellingen zijn Landstede MBO, mbo Menso Alting Zwolle, Deltion College, Hogeschool KPZ, Hogeschool Viaa en Hogeschool Windesheim. Meer weten? Kijk op: www.kindeneducatie.nl

Feiten & Cijfers

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief binnen het onderwijs en wil je investeren in de ontwikkeling van (toekomstige) werknemers? Een financiële ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle kan hierbij helpen. Dien een individuele aanvraag in, of vanuit een samenwerkingsverband voor cofinanciering voor vakinhoudelijke scholing.

Expert sector Kind & Educatie

Anne-Marie Knottnerus
Anne-Marie Knottnerus

Kartrekkers

Tjeerd Biesterbosch
Tjeerd Biesterbosch Lid College van Bestuur
Landstede Groep
Ingrid Lammerse
Ingrid Lammerse Voorzitter College van Bestuur
Katholieke Pabo Zwolle
Arie de Wit
Arie de Wit Lid College van Bestuur
OOZ

Heb je een vraag?

Nieuwsgierig geworden?

Lees hier de succesverhalen van de andere sectoren.

Meer verhalen

Hoe bereid jij je voor op de veranderende arbeidsmarkt?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

Blijf op de hoogte