Sluit menu
Menu

Meest gestelde vragen

Hier staan de meest gestelde vragen rondom de Human Capital Agenda van Regio Zwolle en het ontwikkelfonds Regio Zwolle. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Human Capital Agenda Regio Zwolle

 • Is ‘Upgrade Jezelf’ hetzelfde als de Human Capital Agenda Regio Zwolle?

  Upgrade Jezelf is de titel van de communicatiestrategie (en bijbehorende website) van de Human Capital Agenda. Upgrade Jezelf is er om werkgevers, werknemers en inwoners bewust te maken van de noodzaak om een leven lang te blijven leren en ontwikkelen. Ook wordt via de website de digitale toegang voor een aanvraag van het Ontwikkelfonds vormgegeven. Lees meer over het programma van de Human Capital Agenda.

 • Wat doen de sectortafels en hoe kan ik me hierbij aansluiten?

  Onderdeel van de Human Capital Agenda zijn de sectortafels. Er zijn negen sectoren actief: Bouw, Transport & Logistiek, Creatieve Industrie, Agri & Food, Zorg & Welzijn, Onderwijs, E-commerce & ICT, Vrijetijdseconomie en Techniek & Energietransitie. Alle sectoren werken aan een eigen actieplan binnen hun sector en verkennen waar ze de intersectoraal kunnen samenwerken. In een actieplan wordt gekeken naar de kwantitatieve en kwalitatieve vraagstukken op de arbeidsmarkt, formuleert men een gezamenlijke opgave en bijbehorende doelen en ontwikkeld men een praktische aanpak. De aanpak bestaat deels uit nieuwe projecten waar partijen samen in willen investeren. In een sectortafel zijn altijd werkgevers onderwijsinstellingen en overheden vertegenwoordigd. Het verschilt per sector of ook andere partners meedoen zoals vakbonden, brancheorganisaties en O&O fondsen. Sectortafels werken ook samen en verwachten dat ze veel van elkaar kunnen leren door overkoepelende thema’s. Ben je benieuwd waar de sectortafel binnen jouw sector aan werkt, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 • Zijn er informatiebijeenkomsten voor werkgevers, over de mogelijkheden van Upgrade jezelf en het Ontwikkelfonds?

  Bijeenkomsten voor werkgevers, over de mogelijkheden Upgrade jezelf en van het Ontwikkelfonds, kunnen op verzoek worden gepland. Bijvoorbeeld in overleg met lokale werkgeverskringen. Neem daarvoor contact op met ons. De mensen van de Human Capital Agenda Regio Zwolle komen graag langs om een presentatie te geven.

 • Welke gemeenten en provincies vallen onder HCA Regio Zwolle?

  Human Capital Agenda Regio Zwolle is een samenwerking tussen 19 regiogemeenten (van de 22 regio gemeentes), 4 provincies, werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV Werkbedrijf en onderwijs. De 4 provincies zijn Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel. De 22 gemeenten zijn Dalfsen, De Wolden, Dronten, Elburg, Hattem, Heerde, Hardenberg, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle.

 • Wie kan een aanvraag doen bij Ontwikkelfonds Regio Zwolle?

  Zowel individuele werkgevers, zoals mkb'ers en zzp'ers, als werknemers en werkzoekenden kunnen een aanvraag indienen. Voor werkgevers is er cofinanciering voor scholing. Ook kunnen werkgevers gezamenlijk een aanvraag indienen. De criteria voor een samenwerkingsaanvraag vind je hier.
  Voor werknemers en werkzoekenden is er de scholingsvoucher, oftewel een vergoeding van opleidingskosten van maximaal 5.000 euro.

 • Waar kan ik mijn pers/media vragen stellen?

  Wilt u meer informatie over de Human Capital Agenda / Upgrade Jezelf, heeft een interview verzoek of andere pers gerelateerde verzoeken, neem contact op met Sandra Oldengarm, s.oldengarm@zwolle.nl / 06 2498 4377

Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor werkgevers

Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor individuen (werknemers en werkzoekenden)

Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Hulp van onze adviseurs

Heb je een idee of plan voor het upgraden van jouw bedrijf? Onze adviseurs Nickie en Moniek helpen je graag verder! Ze beantwoorden al je vragen en kijken mee of het plan in aanmerking komt voor subsidie uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Weet je welke stap jouw organisatie moet zetten om bij te blijven in deze snel veranderende arbeidsmarkt?

Beantwoord 6 vragen, ontdek waar je nu staat en welke volgende stap je kunt zetten.

Doe de scan!