Sluit menu
Menu

Sector Creatieve Industrie

De Tafel van de Regio Zwolle is een taskforce die zich focust op de Human Capital Agenda in de Regio Zwolle. Iedere sector heeft zijn eigen sectortafel. Aan het woord: de kartrekkers van Sectortafel Creatieve Industrie.

Triggerfish, Zwolle

Ambitie

De Creatieve Industrie is de meest dynamische sector van de regionale economie, maar ook de meest onderschatte. Er heerst nog altijd een traditionele kijkwijze met een focus op de Creatieve Industrie als cultuursector van de regio. Niets is minder waar.

De creatieve industrie omvat cultuur en de creatieve dienstverlening, maar is óók de aanjager van innovatie: het is dé groeiparel van de regio Zwolle. Wij gaan dan ook in co-creatie met werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid aan de slag met een innovatieve aanpak om de Creatieve Industrie in alle opzichten een boost te geven.

De Creatieve Industrie is de research & development van de regio. We erkennen dat creativiteit van grote betekenis is bij innovaties. Daarom onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen we brede oplossingen voor alle sectoren.

We gaan de energie en ideeën van de creatieven uit de regio Zwolle bundelen aan de sectortafel Creatieve Industrie.

Coby Zandbergen

Als sectortafel haken we aan op de campagne ‘Upgrade Jezelf’ in de regio Zwolle en zetten in op een Leven Lang Ontwikkelen. Elke professional kan zich ontwikkelen in korte en langere trajecten. Maar we kijken ook naar de mogelijkheden die er zijn voor zij-instromers, bijvoorbeeld vanuit andere sectoren.

Vanuit deze dynamische sector kijken we ook met frisse blik naar werkloosheid. Hoe kunnen we mensen met plezier in beweging krijgen? Alles begint met creativiteit. We creëren bewustwording bij bedrijven en personeel, zodat we van onderzoeken, ontwikkelen en ontwerpen ook naar doen gaan.

Daarbij houden we het praktisch. Bijvoorbeeld met collectieve opleidingsfaciliteiten voor de MKB-creatieven in de regio Zwolle. En ook door het koppelen van opdrachtgevers aan de sector. De Creatieve Industrie is namelijk voor en door iedereen inzetbaar!

Upgrade Jezelf

We gaan de energie en ideeën van de creatieven uit de regio Zwolle bundelen aan de sectortafel Creatieve Industrie. Door het in kaart brengen van de arbeidsmarktcijfers (voor zover mogelijk), proberen we de leercultuur te bevorderen. Door goed werknemer- en werkgeverschap maken we afspraken over beschikbaarheid, wendbaarheid en inclusiviteit en zetten in op innovatie. Een systeem doorbrekende aanpak, met nieuwe partners, duurzame samenwerkingen en een resultaatgerichte aanpak.

Kartrekkers

Coby Zandbergen
Coby Zandbergen
Voorzitter College van Bestuur
Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle
Yillmaz Schoen
Yillmaz Schoen
CEO TradeCast TV
Co-founder iCasting NL en IQ Media

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Creatieve Industrie en wil je een beroep doen op het Ontwikkelfonds Regio Zwolle? Om je aanvraag in te dienen bij het Ontwikkelfonds heb je één van onderstaande aanvraagformulieren (individueel of samenwerkingsverband) nodig. Bij een gezamenlijke aanvraag ook het activiteitenplan.

Download de benodigde formulieren, vul je gegevens in en mail ze samen met de in de formulieren gevraagde bijlagen naar postbus@zwolle.nl. Doe dit ter attentie van het subsidieloket.

Downloads

Heb je een vraag?

Neem contact op met de expert voor jouw sector, Lisa Heethaar.

       Nieuwsgierig geworden?

       Lees hier de succesverhalen van de andere sectoren.

       Meer verhalen

       Nieuwsbrief

       Schrijf je in voor de nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

       Inschrijven