Skip to main content
Nieuws uit de regio

Open Bedrijvenfestival Zwolle koppelt skills en talenten aan droombanen

Datum: 24 oktober 2023

Werkzoekenden, carrièreswitchers, studenten en andere geïnteresseerden kunnen op woensdag 1 november 2023 terecht in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Op het gratis Open Bedrijvenfestival presenteren ruim veertig werkgevers uit Regio Zwolle zich en gaan graag in gesprek met misschien wel hun toekomstige medewerkers. Wat het evenement uniek maakt, is dat iedereen gebruik kan maken van SkillsCV. Die app koppelt iemands talenten aan de ruim 200 vacatures van de aanwezige bedrijven.

SkillsCV is uniek in Nederland, omdat de app niet kijkt naar rapportcijfers of schooldiploma’s. Op basis van ingevulde ervaringen, vaardigheden en opleidingen van de kandidaat bepaalt de app welke vacatures of stageplaatsen het beste passen. Daarmee biedt SkillsCV ook voor iedereen gelijke kansen op de arbeidsmarkt, of je nu zonder baan zit, van baan wilt wisselen of je wilt laten omscholen. Tijdens het Open Bedrijvenfestival in Zwolle kan iedereen die dat wil een gratis profiel aanmaken op SkillsCV.

‘Met skillsgericht werven, kijken we op een andere nieuwe manier naar het aantrekken van medewerkers’, zegt Paul Guldemond, wethouder gemeente Zwolle en voorzitter arbeidsmarktregio Zwolle. ‘Daarbij kijken we naar iemands talenten. Zodat iemand plezier, kracht en energie uit zijn functie haalt. Dat is niet alleen voor de werkgever en medewerker een win-winsituatie, maar voor de hele regio.’

Presentaties en profielfoto’s

De veertig aangemelde bedrijven hebben gezamenlijk meer dan 200 vacatures en gaan graag met bezoekers in gesprek. Voor zowel bedrijven als potentiële werknemers een uitgelezen kans om elkaar op een informele manier te ontmoeten. Naast het aanmaken van een profiel op SkillsCV kunnen bezoekers ook een profielfoto laten maken voor hun cv of LinkedIn-profiel.

Krappe arbeidsmarkt

Regio Zwolle behoort tot een van de beste economische regio’s van ons land. Maar net als in de rest van Nederland hebben ook hier veel bedrijven door de krappe arbeidsmarkt te maken met een tekort aan personeel. Aanleiding voor Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Upgrade jezelf Regio Zwolle om het Open Bedrijvenfestival in Zwolle samen te organiseren.

Het talentgericht werven van SkillsCV past bij het doel van Regio Zwolle om samen met overheid, ondernemers en onderwijs voor een inclusieve en wendbare arbeidsmarkt te zorgen. Dat doet Regio Zwolle door in te zetten op een leven lang ontwikkelen. Met andere woorden: voor iedereen die dat wil of nodig heeft – werkgevers, werknemers, zzp’ers en werkzoekenden – zijn er mogelijkheden voor bij- of omscholing. Voorbeelden daarvan zijn het Ontwikkelfonds of het HR-spreekuur van Upgrade jezelf Regio Zwolle.

De deuren van het Open Bedrijvenfestival in de Nieuwe Buitensociëteit (tegenover NS-station Zwolle) zijn op 1 november van 11.00 tot 19.00 uur geopend.