Skip to main content

3 manieren om personeel te vinden

Nieuwe werknemers zijn dichterbij dan je denkt

De arbeidsmarkt is krap, maar nieuwe werknemers zijn dichterbij dan je denkt. Met deze drie methodes vind jij wél personeel. Maak kennis met: open hiring, jobcarving en leerwerktrajecten. Upgrade jezelf helpt je bij deze nieuwe manieren van werving en wijst je de weg naar bijbehorende subsidies.

Direct samen aan de slag!

1. Open hiring

Medewerkers aannemen zonder sollicitatiegesprek. Iedereen is welkom, wat hun opleiding, leeftijd of ervaring ook is. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. En iedereen heeft zijn eigen motivatie. Bij open hiring gaan werkgevers uit van het positieve. Van ‘al doende leert men’. Leren kan niet alleen in de praktijk van het werk, maar ook met aanvullende scholing.

Upgrade jezelf biedt hulp aan werkgevers die aan de slag willen met open hiring, in de vorm van een specialist op het gebied van open hiring, met wie werkgevers kosteloos kunnen sparren. Mocht de nieuwe medewerker scholing nodig hebben dan zijn er subsidies beschikbaar, zoals die van het Ontwikkelfonds.

2. Jobcarving

Banen in stukjes knippen. Dat is het idee van jobcarving. Werkgevers die jobcarving inzetten, knippen functies op in verschillende categorieën, bijvoorbeeld: gespecialiseerd werk en ongeschoold werk. Het ongeschoolde werk kan dan worden gedaan door een nieuwe werknemer. Een functie kan zo geschikt worden gemaakt voor medewerkers met gebrek aan ervaring of opleiding of bijvoorbeeld een arbeidsbeperking.

Werkgevers die meer willen weten over jobcarving en op zoek zijn naar een stappenplan om banen in stukjes te knippen, zijn welkom bij de specialist van Upgrade jezelf. Ook wijst Upgrade jezelf je de weg naar subsidies.

3. Leerwerktrajecten

Leren en werken tegelijk is een uitkomst voor zowel werknemers als werkgevers. Met BOL-trajecten kunnen mensen al aan het werk terwijl ze leren. Sterker nog, in BOL-trajecten werken kandidaten maar liefst vier dagen en gaan ze één dag naar school. In Regio Zwolle kunnen werkgevers hun leerwerktrajecten aanbieden via www.zwolle.leerwerkloket.nl. Het Leerwerkloket bestaat uit een team adviseurs, die werkgevers en werknemers graag verder helpen. Zij hebben contacten met onderwijs, werkgevers- en overheidsorganisaties. Zodoende weten zij ook de weg naar bijbehorende subsidies. Of stel je vraag op Upgrade jezelf en wij zorgen dat de juiste professional contact met je opneemt.

‘Dichterbij dan je denkt’
Er zijn veel mensen op zoek naar een baan en veel werkgevers op zoek naar talent. Om werkgevers en werknemers dichter bij elkaar te brengen, is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in 2022 met een actieplan gestart met de slogan ‘Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt’. Het plan focust op verschillende wervingsroutes om medewerkers te vinden. In Regio Zwolle werken het Leerwerkloket, Werkgeversservicepunt en Upgrade jezelf samen aan de uitvoering van dit actieplan.