Skip to main content
Verhalen uit de regio

Maak werk van je droombaan van start

Datum: 10 december 2020

Met de komst van Ivo Smit als projectleider van het project Maak werk van je droombaan zijn we dan echt begonnen. Hoe zat het ook alweer? Het doel van maak werk van je droombaan is zorgen voor een gezonde, vitale Regio Zwolle, waar mensen lang, gezond en gelukkig hun werk doen. Dat kan als ze hun talenten gebruiken en doen wat ze leuk vinden. Hoe gaan wij dit doen?

Ivo Smit, projectleider Maak werk van je droombaan

Stimuleren van mobiliteit

Een tekort of overschot aan personeel kan beter in balans worden gebracht door iedereen mee te laten doen. Hierbij is het van belang om het voor iedereen echt mogelijk te maken om van baan te kunnen switchen ook als dit om nieuwe scholing vraagt. Op deze manier kan ieder zich de vraag stellen ‘doe ik nog steeds wat goed bij mij past?’ Met plezier werken is daarbij een basisbehoefte: net zo belangrijk als eten, ademen en drinken.

Werk is zoveel meer dan geld verdienen. Het is een plek waar je het grootste gedeelte van je tijd aan besteedt, dus zorg er dan ook voor dat het een leuke tijd is in een prettige en veilige omgeving. De arbeidsmarkt veranderd razendsnel, juist nu in tijden van een crisis. Dit vraagt om flexibiliteit, heldere kaders en innovatie. Met ‘Maak werk van je droombaan’ ondersteunen en begeleiden wij werkgevers en medewerkers om samen 100% inzetbaar te zijn én te blijven.

Ivo Smit

Maak werk van je droombaan doet het anders

Binnen dit project gaan wij werkgevers en medewerkers helpen anders naar de invulling van werk te kijken. Hierbij maken wij cv’s en diploma’s ondergeschikt en is talent het startpunt: van bevoegd naar bekwaam en van diploma’s naar competenties. Dat is waar wij voor staan. Samen met partners uit de regio zullen wij bedrijven en organisaties helpen bij het anders kijken naar en invullen van werk.

Doen jullie ook mee?

Wil je meer weten over maak werk van je droombaan of wil je aansluiten bij dit initiatief? Neem contact op met de huidige projectleider Sandra Duijn via sandra@maakwerkvanjedroombaan.nl