Skip to main content
Nieuws uit de regio

Omscholen naar een beroep in de techniek of ICT?

Datum: 2 september 2021

Wilt u 1 of meer van uw medewerkers of nieuwe medewerkers laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT? Als werkgever kunt u van 1 september tot en met 1 december 2021 subsidie aanvragen voor de omscholing via een nieuwe Omscholingsregeling.

Een verschuiving naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek is van groot belang door het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het oplossen van de krapte in deze beroepsklassen noodzakelijk voor maatschappelijke uitdagingen zoals de klimaat- en energietransitie, het woningtekort en de digitalisering. Ook biedt het medewerkers die omscholen naar deze beroepen een duurzaam perspectief op de arbeidsmarkt.

In de techniek en ICT zijn er veel kansrijke beroepen. Met deze nieuwe omscholingsregeling wil het Ministerie van Economische Zaken stimuleren dat werkgevers nieuwe en bestaande werknemers aansporen een omscholingstraject te volgen voor een baan in deze sectoren.
kansrijk beroep betekent in deze regeling dat de betreffende functie staat op de lijst die hoort bij de overkoepelende beroepssegmenten: techniek-industrie, techniek-bouw, techniek-auto en voertuigtechniek, techniek-installatietechniek en/of ICT.

Er zijn een aantal voorwaarden met betrekking tot de regeling, alle voorwaarden en verdere informatie vind je hier: Subsidieregeling omscholing aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst:

Heb je vragen over scholing of over subsidie voor scholing voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op wij denken graag met je mee.