Skip to main content
Video

Inspiratie en tips voor de arbeidsmarkt volgens Marjolein Ten Hoonte

Datum: 1 juli 2020

Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt en mvo bij Randstad Groep Nederland, ziet de arbeidsmarkt veranderen. Niet alleen door de coronacrisis, maar ook door ontwikkelingen die al vóór de pandemie hun intrede deden, zoals de technologisering.

‘Wat we van de coronapandemie hebben geleerd, is dat er iets kan gebeuren, waardoor we ons aan moeten passen. We hikten lang aan tegen werken op afstand, maar dat werkt nu echt. En we letten beter op onze gezondheid. Snipverkouden naar het werk? We denken nu langer na over wat daarvan de consequentie is voor de bedrijfsvoering’, zegt Ten Hoonte.

En ze kijkt vérder dan corona. ‘Demografie, technologie, globalisering en duurzame inzetbaarheid van mensen zijn in de nabije toekomst de vier factoren met de grootste invloed op de arbeidsmarkt.’ Ze roept werkgevers op om nu al te kijken hoe het werk de komende jaren verandert en hoe hun mensen daarop kunnen blijven aansluiten.

Wat we van de coronapandemie hebben geleerd, is dat er iets kan gebeuren, waardoor we ons aan moeten passen.

Marjolein ten Hoonte

Dit is aflevering 2 van een reeks van 5 video’s voor ondernemers en werkgevers in Regio Zwolle. In deze video’s staat de arbeidsmarkt van Regio Zwolle centraal. Regionale en landelijke experts delen hun visie en tips, waarmee ondernemers en werkgevers hun voordeel kunnen doen als het gaat om het vinden en binden van goede werknemers en het flexibel en wendbaar houden van hun mensen.

De ideeën van de experts helpen anticiperen op de uitdagingen van vandaag en morgen. Iedere expert beantwoordt 5 vragen over bijvoorbeeld: wat we leren van de lockdown, welke nieuwe competenties nodig zijn in ‘de nieuwe werkelijkheid’ en hoe we de 1,5-metereconomie tot een succes maken.