Sluit menu
Menu
Verhalen uit de regio

Via cofinanciering samenwerken aan de ontwikkeling van werknemers

Bent u mkb’er, werkgever of zzp’er? Is uw bedrijf gevestigd in de regio Zwolle en wilt u investeren in de skills en knowhow van uw (toekomstige) werknemers? Dan kunt u een financieel steuntje in de rug krijgen van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Lees hier hoe u voor cofinanciering in aanmerking komt.


Waar is de financiële steun voor bedoeld?


Het Ontwikkelfonds is in het leven geroepen om werkgevers en werknemers financieel te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Het is bedoeld voor het ontwikkelen, leren en opleiden van (potentiële) werknemers.

Moet ik de financiering als individuele werkgever aanvragen of kan ik samenwerken met bijvoorbeeld collega-bedrijven?


De cofinanciering kan op twee manieren worden aangevraagd: via individuele werkgevers en via samenwerkingsverbanden. U kunt dus samen met andere ondernemingen of organisaties de handen ineenslaan. Als samenwerkingsverband tussen verschillende werkgevers stelt u samen een actieplan op. U kunt daarbij hulp vragen aan het programmateam van de Human Capital Agenda Regio Zwolle. Samen bereidt u dan de aanvraag voor.

Hoeveel geld kan ik aanvragen om werknemers te upgraden?


Welk bedrag het Ontwikkelfonds betaalt, hangt af van hoe u de aanvraag doet. Als samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties, kunt u 100.000 euro aanvragen voor een actieplan. Als individuele werkgever kunt u een bedrag van 1.000 tot 2.500 euro per werknemer aanvragen. Daarbij gelden maxima van 20 werknemers en 25.000 euro per werkgever.
Overigens zijn de bijdragen uit het Ontwikkelfonds bedoeld als cofinanciering. Als werkgever betaalt u een deel van de investering en het fonds draagt bij tot maximaal vijftig procent.

Hoe dien ik mijn aanvraag in?


Hiervoor heeft u een aanvraagformulier nodig. Bij een gezamenlijke aanvraag (samenwerkingsverband) dient u bovendien ook het activiteitenplan in. Download de benodigde formulieren, vul ze in en mail ze uiterlijk 31 december 2019 samen met de in de formulieren gevraagde bijlagen naar postbus@zwolle.nl. Vermeld in de onderwerpregel van uw mail ‘ter attentie van het subsidieloket’.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn aanvraag?


Indien u vragen heeft of hulp wilt bij uw aanvraag, kunt u contact opnemen met contact@upgradejezelfregiozwolle.nl.


Waarop wordt mijn aanvraag beoordeeld?

Het Ontwikkelfonds is er om te investeren in mensen. Bekijk de beoordelingscriteria op Upgradejezelfregiozwolle.nl.


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

Inschrijven