Sluit menu
Menu

Sector Zorg & Welzijn

De Tafel van de Regio Zwolle is een taskforce die zich focust op de Human Capital Agenda in de Regio Zwolle. Iedere sector heeft zijn eigen sectortafel. Aan het woord: de kartrekkers van Sectortafel Zorg.

Ambitie

Iedereen heeft talenten en zou mee moeten doen op de arbeidsmarkt. Ook zou iedereen gestimuleerd moeten worden hetgeen te doen wat bij die persoon past. Met als beloning: geen tekorten meer op de arbeidsmarkt en meer innovatie, geluk en gezondheid.

De ambitie vanuit de sectortafel Zorg & Welzijn is dan ook een cultuur te creëren gericht op mogelijkheden en circulariteit. Oftewel: van focus op kwantiteit naar focus op kwaliteit en inclusiviteit van de arbeidsmarkt. Dit doen we door ruimte te creëren in beroepsprofielen en ruimte te geven aan talentontwikkeling van jong en oud.

Het doel is een cultuur gericht op mogelijkheden en circulariteit. Van focus op kwantiteit naar focus op kwaliteit en inclusiviteit. Door ruimte te creëren in beroepsprofielen en ruimte te geven aan talentontwikkeling van jong en oud.

Theo Rietkerk

Upgrade Jezelf

Met Upgrade Jezelf willen we proberen leiderschap op een andere manier onder de aandacht te brengen. Bestuurders worden gedreven door angst en controle. Dit moet toe gaan naar ‘kunnen vertrouwen’ en ontwikkelen.

Dan leren we ook anders om te gaan met schaarste in de markt. De juiste mensen op de juiste plek begint daarom bij de bestuurders. We zoeken bestuurders die deze cultuuromslag kunnen realiseren. Niet meer sturen, maar faciliteren en leiden.

Het is daarbij belangrijk om de wendbaarheid van studenten en professionals in de zorg via ‘gezamenlijk leren’ sterk te vergroten.

Daarnaast willen we mobiliteit tussen alle branches organiseren. Van medewerkers willen behouden naar allen werken aan de juiste mens op de juiste plek. Ook willen we een basisinkomen invoeren. We verleggen daarmee de focus van reguleren en beperken naar kansen voor iedereen en ontwikkeling.

Kartrekkers

Theo Rietkerk
Theo Rietkerk
Voorzitter College van Bestuur
Landstede Groep
Fenna Eefting
Fenna Eefting
Bestuurder De Vogellanden
Voorzitter WGV Zorg en Welzijn

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Zorg & Welzijn en wil je een beroep doen op het Ontwikkelfonds Regio Zwolle? Om je aanvraag in te dienen bij het Ontwikkelfonds heb je één van onderstaande aanvraagformulieren (individueel of samenwerkingsverband) nodig. Bij een gezamenlijke aanvraag ook het activiteitenplan.

Download de benodigde formulieren, vul je gegevens in en mail ze samen met de in de formulieren gevraagde bijlagen naar postbus@zwolle.nl. Doe dit ter attentie van het subsidieloket.

Downloads

Heb je een vraag?

Neem contact op met de expert voor jouw sector, René de Vent.

       Nieuwsgierig geworden?

       Lees hier de succesverhalen van de andere sectoren.

       Meer verhalen

       Nieuwsbrief

       Schrijf je in voor de nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

       Inschrijven