Sector Bouw

De Tafel van de Regio Zwolle is een taskforce die zich focust op de Human Capital Agenda in de Regio Zwolle. Iedere sector heeft zijn eigen sectortafel. Aan het woord: de kartrekkers van Sectortafel Bouw.

Foto: Peter Timmer

Ambitie

We willen gezamenlijk als werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid, werken aan initiatieven gericht op duurzame arbeidsrelaties en aantrekkelijke beroepen in de sector. Zo laten we zien dat de bouw een aantrekkelijke en innovatieve sector is.

We werken daarom concrete programma’s uit rond de versterking van de leercultuur, zij-instroom vanuit andere sectoren en innovatie in de bouwsector door technologische ontwikkelingen.

De versterking van de leercultuur in de sector is gericht op goed werknemerschap (‘Upgrade Jezelf’, met het oog op duurzame inzetbaarheid) en goed werkgeverschap (investeer in je mensen zodat werknemers veilig en met plezier kunnen werken en vooruit kijken).

Door krachten te bundelen en te zorgen voor een enthousiast netwerk dat initiatieven stroomlijnt en de verbinding tussen de initiatieven versterkt.

Sectortafel Bouw

Zij-instroom vanuit andere sectoren naar de bouw en vanuit werkloosheid naar werk. Dit kan bijvoorbeeld gericht zijn op statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Innovatie in de bouwsector krijg je door technologische ontwikkelingen en veranderende maatschappelijke opdrachten, denk daarbij bijvoorbeeld door de energietransitie. Deze hebben en krijgen allemaal te maken met innovaties. Deze moeten ook door bedrijven en personeel worden opgepakt. Gezamenlijke opleidingsfaciliteiten kunnen hierbij van dienst zijn, zeker mkb-bedrijven kunnen hier profijt van hebben.

Foto: Peter Timmer

Upgrade Jezelf

Juist Upgrade Jezelf kan voor de realisatie van deze ambitie zorgen. Door krachten te bundelen en te zorgen voor een enthousiast netwerk dat initiatieven stroomlijnt en de verbinding tussen de initiatieven versterkt.

We onderzoeken gezamenlijk welke initiatieven succesvol zijn om deze vervolgens op te schalen. We kijken waar witte vlekken zijn en starten nieuwe initiatieven. We maken zoveel mogelijk gebruik van bestaande infrastructuren in de sector en in de verschillende (sub)regio’s. We zoeken daarin actief de verbinding met aanpalende sectoren in onder andere de techniek en met beroepen waarvoor verwante ‘skills’ vereist zijn. Zo leren we ook van elkaar.

Kartrekkers sectortafel Bouw

Betsy van Oortmarssen
Betsy van Oortmarssen
Bestuurder lokaal / regionale arbeidsmarkt
FNV
Luc Lenferink
Luc Lenferink
Eigenaar Uw Onderhoudspartner Lenferink
Vice-Voorzitter MKB-Nederland Regio Zwolle
Bert Beun
Bert Beun
Voorzitter College van Bestuur
Deltion College

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector bouw en wil je een beroep doen op het Ontwikkelfonds Regio Zwolle? Om je aanvraag in te dienen bij het Ontwikkelfonds heb je één van onderstaande aanvraagformulieren (individueel of samenwerkingsverband) nodig. Bij een gezamenlijke aanvraag ook het activiteitenplan.

Download de benodigde formulieren, vul je gegevens in en mail ze samen met de in de formulieren gevraagde bijlagen naar postbus@zwolle.nl. Doe dit ter attentie van het subsidieloket.

Downloads

Heb je een vraag?

Neem contact op met de expert voor jouw sector, Ike Overdiep.

       Nieuwsgierig geworden?

       Lees hier de succesverhalen van de andere sectoren.

       Meer verhalen

       Nieuwsbrief

       Schrijf je in voor de nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

       Inschrijven