Sluit menu
Menu

Sector Onderwijs

De Tafel van de Regio Zwolle is een taskforce die zich focust op de Human Capital Agenda in de Regio Zwolle. Iedere sector heeft zijn eigen sectortafel. Aan het woord: de kartrekkers van Sectortafel Onderwijs.

Ambitie

In het kader van het lerarentekort in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO hebben KPZ, Viaa en Windesheim het initiatief genomen om een grote samenwerking op te zetten met diverse onderwijsbesturen (PO, VO, MBO) in de regio Zwolle en de regio Noord-West Veluwe. Die samenwerking heeft als doel de arbeidsmarkt fricties aan te pakken in alle onderwijssectoren en aanpalende sector, zoals bijvoorbeeld kinderopvang.

Door verschillende projecten met een focus op bijvoorbeeld vroege werving, meerdere doelgroepen interesseren voor het onderwijs, bredere focus op zij-instromers, herintreders.

Theo Bekker

Upgrade Jezelf

Door verschillende projecten met een focus op bijvoorbeeld vroege werving, meerdere doelgroepen interesseren voor het onderwijs, bredere focus op zij-instromers, herintreders. Een loketfunctie waar samen werven & opleiden en inductie in het onderwijs samenkomen. Ook kijken we naar hoe we het onderwijs anders kunnen organiseren.
In totaliteit zijn een kleine 100 besturen betrokken, wat een enorme boost energie en ambitie geeft voor de regio Zwolle. Dit initiatief past binnen de zogenaamde Regionale Aanpak Lerarentekort.

Kartrekkers

Theo Bekker
Theo Bekker
Lid College van Bestuur
Landstede Groep
Ingrid Lammerse
Ingrid Lammerse
Voorzitter College van Bestuur
Katholieke Pabo Zwolle

Aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

Ben je actief in de sector Onderwijs en wil je een beroep doen op het Ontwikkelfonds Regio Zwolle? Om je aanvraag in te dienen bij het Ontwikkelfonds heb je één van onderstaande aanvraagformulieren (individueel of samenwerkingsverband) nodig. Bij een gezamenlijke aanvraag ook het activiteitenplan.

Download de benodigde formulieren, vul je gegevens in en mail ze samen met de in de formulieren gevraagde bijlagen naar postbus@zwolle.nl. Doe dit ter attentie van het subsidieloket.

Downloads

Heb je een vraag?

Nieuwsgierig geworden?

Lees hier de succesverhalen van de andere sectoren.

Meer verhalen

Hoe bereid jij je voor op de veranderende arbeidsmarkt?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

Blijf op de hoogte