Skip to main content
Podcast

Tielbeke, een familiebedrijf met 600 familieleden

Datum: 26 november 2021

Het stokje overnemen van een bedrijf met maar liefst 600 familieleden. Hoe kun je dan verder groeien, mèt behoud van je cultuur? Hoe boei en bind je je mensen?

In deze podcast spreken we met Adwin Verhoeks. 38 jaar en z’n hele carrière al actief in de transport en logistiek. Hij heeft dit jaar de overstap gemaakt naar Tielbeke en neemt daarmee het stokje over van Robert Tielbeke. Van het ene familiebedrijf – actief in de vloeibare levensmiddelen – naar het andere. En daarmee eigenlijk ook de overstap van een internationaal podium met multinationals naar een regionaal podium met groot MKB.

In deze nieuwe rol staat Adwin voor twee grote uitdagingen: ‘Allereerst het stokje overnemen van een DGA. Dat is geen sinecure. En tegelijkertijd is Tielbeke als bedrijf de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Dan kom je wel op een niveau dat je je achter de oren gaat krabben van; oké, hoe ga ik mij nu zo organiseren dat ik kan blijven doorgroeien met een aantal belangrijke thema’s die op je afkomen? Zoals duurzaamheid, maar ook de arbeidsmarkt.’

Als iets schaars wordt, dan word je gedwongen om na te denken over hoe je daarmee omgaat

We gaan met Adwin in gesprek over het familiebedrijf met 600 familieleden, verder groeien als bedrijf mét behoud van je cultuur, het boeien en binden van mensen én het spelen van je beste wedstrijd in de krappe arbeidsmarkt in Regio Zwolle. Met interessante uitspraken als ‘Het heeft geen zin het veld de schuld te geven van hoe het spel verloopt’, ‘Misschien een beetje controversieel. Maar wij hebben bewust nee gezegd tegen klanten’ en ‘Als iets schaars wordt, dan word je gedwongen om na te denken over hoe je daarmee omgaat’ belooft het een interessant gesprek te worden. Voor het verhaal achter deze quotes en de rest van het gesprek met Adwin, luister dan de hele podcast!