Sluit menu
Menu
Nieuws uit de regio

Wat heeft jouw bedrijf nodig om de coronacrisis door te komen?

Datum: 22 juni 2020

Regio Zwolle (Human Capital Agenda) roept ondernemers en werkgevers op om door te geven wat zij nodig hebben om gezond de coronacrisis door te komen met betrekking tot de arbeidsmarkt. De hulp die er al is, bestaat uit het miljardenpakket aan hulpmaatregelen van het Rijk en de sectorspecifieke ondersteuning vanuit Regio Zwolle. Maar, wat achten ondernemers in onze regio daarnáást nog nodig om de bedrijven succesvol te houden en schrijnende situaties op te lossen?

De regio inventariseert nu binnen negen sectoren in onze regio, waaraan behoefte is met betrekking tot de arbeidsmarkt. De sectoren zijn: techniek & energietransitie, transport & logistiek, bouw, zorg & welzijn, creatieve industrie, e-commerce & ICT, agro & food, onderwijs en vrijetijdseconomie. ‘De maatregelen die er al zijn en goed werken, kunnen we versterken. En nieuwe maatregelen die nodig blijken te zijn, kunnen we in het leven roepen’, zegt René de Heer, voorzitter van de Arbeidsmarkt Regio Zwolle. Ondernemers en werkgevers kunnen hun ideeën doorgeven door deze vijf korte vragen te beantwoorden. Een flink aantal ondernemers heeft dit al gedaan, de resultaten hiervan zijn te zien in onderstaande infographic. Mocht je dit nog niet hebben gedaan, het beantwoorden van de vragen kan nog tot en met 25 augustus.

Infographic 5 vragen aan ondernemers

Dit is de kans voor ondernemers om te bepalen hoe Regio Zwolle de hulp vanuit 22 gemeenten aan ondernemers vormgeeft

René de Heer, voorzitter Arbeidsmarkt Regio Zwolle

Daarna is de volgende stap het houden van een online sessie, oftewel ‘Versnellingskamer’, op donderdag 27 augustus. Daarin bedenken ondernemers en werkgevers in 1,5 uur tijd per sector oplossingen om bedrijven gezond door de crisis te loodsen. ‘Uitgangspunt bij zowel het inventariseren van de benodigde hulp als het bedenken van oplossingen is dat ondernemers zelf het beste weten wat ze nodig hebben. Dankzij hun input kunnen we straks vanuit Regio Zwolle met maatregelen komen die écht werken voor de negen sectoren’, zegt De Heer.

Ondernemers en werkgevers die mee willen denken over oplossingen voor (noodlijdende) bedrijven zijn welkom in de online Versnellingskamer op donderdag 27 augstus van 16.00 tot 17.30 uur. In een 1,5 uur tijd komen deelnemers tot oplossingen voor de door coronamaatregelen getroffen bedrijven in Regio Zwolle. Aanmelden voor de Versnellingskamer kan tot en met 25 augustus via contact@upgradejezelfregiozwolle.nl.

Van stilstaan in de tijd
naar investeren in je mensen

Doe de gratis Upgrade scan en ontdek welke hulp er is voor jouw bedrijf

Doe de scan