Sluit menu
Menu
Nieuws uit de regio

Upgraden in tijden van corona: Ontwikkelfonds Regio Zwolle beweegt mee

Datum: 23 april 2020

Werkgevers en zelfstandig professionals in Regio Zwolle hebben de afgelopen negen maanden de weg gevonden naar Upgrade Jezelf en het bijbehorende Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Het fonds heeft werkgevers en zelfstandigen cofinanciering verstrekt voor om-, her- en bijscholing. Een prachtige ontwikkeling, waarmee we samen bouwen aan een wendbare en flexibele arbeidsmarkt. Onverwachts staat onze samenleving nu in het teken van de strijd tegen het coronavirus.

Thuis aan het werk


De overheid heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Nu de maatregelen omtrent het coronavirus voor lange tijd zijn verlengd en aangescherpt, heeft dat gevolgen voor de bedrijven in onze regio.


Het kan zijn dat je aandacht verschuift van anticiperen op de krimpende arbeidsmarkt van de toekomst, naar nu handelen voor je business van vandaag. Het team achter Ontwikkelfonds Regio Zwolle heeft er dan ook alle begrip voor dat het belang van upgraden momenteel voor ieder bedrijf anders is.

Wat betekent dit praktisch?


Alle ondernemers en zelfstandigen die een aanvraag voor cofinanciering goedgekeurd hebben gekregen zijn de afgelopen weken gecontacteerd om de aanvraag te bespreken. Besproken is of de opleiding nog doorgaat, of er uitstel nodig is of andere ondersteuning nodig is.

De meeste opleidingen zijn tijdelijk stop gezet en een gedeelte gaat digitaal verder. Slechts 1 aanvrager heeft de opleiding geannuleerd. Gekeken wordt nu om voor alle lopende cofinanciering trajecten de afrondingstermijn te verlengen.

Het team van Human Capital Agenda Regio Zwolle is momenteel aan het onderzoeken hoe de toekomstige arbeidsmarkt het beste ondersteunt kan worden. Zodra hier meer over bekend is zal dit gedeeld worden.

Hoe bereid jij je voor op de veranderende arbeidsmarkt?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

Blijf op de hoogte