Sluit menu
Menu
Nieuws uit de regio

Regio Zwolle Brigade ondersteunt ondernemers tijdens coronacrisis

Datum: 31-10-2020

Ondernemers in Regio Zwolle krijgen gratis hulp om hun bedrijven gezond door de coronacrisis te loodsen. De steun is gebundeld in de ‘Regio Zwolle Brigade’ en bestaat uit: voorlichting over hulpvoorzieningen, het Meldpunt onder- en overbezetting en hulp op maat van businessexperts. Deze ondersteuning komt bovenop de financiële hulp van het Rijk. Het doel is het behoud van werk- en innovatiekracht binnen bedrijven in Regio Zwolle.

1. Voorlichting over hulpvoorzieningen


Voor ondernemers, van zzp’er tot grootschalig werkgever, is niet altijd duidelijk waar je voor hulp kunt aankloppen. Of welke voorzieningen voor jouw bedrijf gelden. De website samenuitdecrisisregiozwolle.nl wijst je de weg in landelijke, regionale en lokale hulpvoorzieningen. Kom je er niet uit, dan helpt de brigade je de weg te vinden.

2. Meldpunt onder- en overbezetting


De coronamaatregelen, die nodig zijn om verspreiding van het virus in te dammen, leiden voor veel bedrijven tot personele overbezetting. Andere bedrijven ervaren tegelijkertijd juist een tekort. Het Meldpunt onder- en overbezetting brengt bedrijven met elkaar in contact. Zo kunnen deze bedrijven samen personeel in- en uitlenen.

3. Hulp op maat van businessexperts


Heb je vragen, over uitkeringen, businessmodellen en opleidingsmogelijkheden in tijden van corona? Of andere kwesties die verband houden met de coronacrisis? Er staan specialisten voor je klaar. Op basis van kennis en ervaring denken zij mee over oplossingen voor bijvoorbeeld liquiditeitsproblemen, productieverlies, continuïteitsvraagstukken, overcapaciteit en veiligheidsmaatregelen.

Gerealiseerd resultaat

Sinds de start op 6 april hebben ruim 1,500 bezoekers de website gevonden en wordt het team dagelijks gebeld en gemaild door ondernemers met hulpvragen. Ook het aanbieden en vragen naar (tijdelijke) medewerkers loopt , hierbij wordt ook de verbinding met andere initiatieven in Regio Zwolle gezocht.

Contact


Wil jij hulp, advies en ondersteuning? Ga dan naar samenuitdecrisisregiozwolle.nl. De hulp is gratis voor alle ondernemers in Regio Zwolle.