Skip to main content
Nieuws uit de regio

7 redenen om nu te leren

Datum: 27 mei 2020

Wil jij aan het werk, zoek je een andere baan of wil je in een andere beroepsgroep aan de slag? Stop met dromen en doe het nu. 7 redenen om nú te leren, om meteen daarna te kunnen solliciteren.

  • Je kunt nu in gesprek met de gratis loopbaancoach van het Leerwerkloket. Samen met de coach bespreek je wat je wil en welke stappen nodig zijn om daar te komen.
  • Heb je een opleiding nodig? Dat hoef je niet zelf te betalen. Upgrade jezelf betaalt je scholing, tot een bedrag van 5.000 euro.
  • In vele beroepen zoekt men nieuwe collega’s. Zoals in de zorg, op scholen en in de transport en logistiek. Grote kans dat jij daar werk vindt.
  • Nieuwe dingen leren is ook nuttig als je de baan die je hebt wil houden. Je wordt dan nog beter in je werk, kan collega’s en klanten nog beter helpen en kent de nieuwste ontwikkelingen.
  • De techniek gaat razendsnel. Kijk maar naar het gebruik van robots, apps op mobieltjes, digitale marketing op het internet en auto’s die op stroom rijden. Werkgevers vinden het hartstikke handig om medewerkers te hebben die daarover hebben geleerd tijdens een opleiding.
  • Als mens blijf je je ontwikkelen. Daardoor vind je nu misschien andere dingen interessant dan vroeger. Heel begrijpelijk. Als je nieuwe dingen leert, over de onderwerpen die jou interesseren, kun je werk doen dat bij je past.
  • Hoe meer je leert, hoe makkelijker je solliciteert. Zo simpel is het. Als je meerdere opleidingen hebt gevolgd, kun je makkelijker aan de slag in een andere functie of bij een ander bedrijf.

Neem contact op met een van onze loopbaancoaches en vraag jouw scholingsvergoeding. De scholingsvoucher is er voor werkenden en werkzoekenden wonend in Regio Zwolle*, die zich willen om-, her- of bijscholen. Let op: je kunt jouw vergoeding tot 1 oktober 2020 aanvragen, er zijn maximaal 250 vouchers beschikbaar.

*Dit aanbod is voor mensen die wonen in een van de volgende gemeenten: Dalfsen, De Wolden, Dronten, Elburg, Hattem, Heerde, Hardenberg, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle.