Skip to main content
Evenement

Training ‘Harrie-Helpt’ voor: Bouw & Infra

Event datum en tijdstip
Wanneer: donderdag
01 september 2022
10:00 - 15:45
Event locatie
Waar: Genemuiden/Nieuwleusen
-
-
Event is verlopen

Wil je iemand in dienst nemen met een arbeidsbeperking die net wat extra aandacht en begeleiding kan gebruiken? Of heb je een medewerker in dienst als ‘social returner’ die extra begeleiding nodig heeft? Goede begeleiding en ondersteuning op de werkvloer door de directe collega’s is dan van groot belang. Een nieuwe collega zal zich daardoor sneller thuis voelen en taken kunnen beter worden uitgevoerd. Voor de begeleiders op de werkvloer, een zogenaamde ‘Harrie’, is deze training speciaal ontwikkeld.

Wie is Harrie?

Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie staat voor: Hulpvaardig – Alert – Realistisch – Rustig – Instruerend – Eerlijk. Een ‘Harrie’ in je organisatie biedt die begeleiding en ondersteuning die je zoekt!

Wat is de Harrie Helpt-training?

De Harrie Helpt-training is een tweedaagse training waarin je medewerker opgeleid wordt tot de ideale collega, oftewel ‘een Harrie’. Deze ‘Harrie’ kan vervolgens fungeren als buddy voor de werknemer die extra ondersteuning nodig heeft; zo krijgt de nieuwe medewerker alle aandacht en begeleiding die hij nodig heeft om goed te kunnen functioneren binnen jouw organisatie.

Deze training is ontwikkeld voor mensen die de rol van ‘Harrie’ goed past of zelf al kenmerken van een ‘Harrie’ vertonen. In deze training krijgt de deelnemer informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

Waarom?

In de praktijk blijkt dat medewerkers, die dagelijks op de werkvloer met deze collega’s samenwerken en begeleiden, behoefte hebben aan extra vaardigheden hierin. Uit onderzoek blijkt dat de kans op succesvol deelnemen op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de werknemer met een arbeidsbeperking wordt ondersteund door een Harrie.

Het WSP (Werkgeversservicepunt) beveelt dan ook deze Harrie-training aan. De Harrie Helpt-training is officieel door het UWV erkend als voorwaarde voor interne jobcoaching.

De Harrie Helpt-training is officieel door het UWV erkend als voorwaarde voor interne jobcoaching.

Opzet training

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens de training:

  • Wat zijn de competenties van ‘Harrie’ en hoe zet je die in de praktijk in;
  • Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven;
  • Inzicht in de diversiteit van de doelgroep arbeidsbeperkten of social returners;
  • Het vangnet rondom de doelgroep en bijbehorende wetgeving;
  • Door middel van intervisie worden lastige situaties benoemd en besproken;
  • Gesprekstechnieken;
  • Huiswerk opdrachten tussen dag 1 en dag 2. (ca. 1,5 uur).

Trainer

De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen. CNV Jongeren is de ontwikkelaar van deze ‘Harrie Helpt-training’ en verzorgt deze namens de sectortafel Bouw&Infra en Deltion Business.

Voor wie?

Voor iedereen binnen de Bouw & Infra in Regio Zwolle, die met de doelgroep aan de slag gaat, al is, of meer hierover wil weten, is deze training toegankelijk. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen. Van vakman tot HR-medewerker en van administrateur tot uitvoerder.

Deze training is specifiek gericht op Bouw & Infra zodat men voor elkaar herkenbare ervaringen kan delen.

Programma

Datum : Donderdag 1 en 22 september 2022
Locatie : NTB Regio Zwolle Tijd : 10:00 – 15.45 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Kosten : € 295,- per persoon. (Deze tweedaagse training wordt met een gereduceerd tarief aangeboden vanuit sectortafel Bouw & Infra)

Aanmelden

Inschrijven voor deze training kan door middel van een mail te sturen naar bernita.van.dijk@upgradejezelfregiozwolle.nl en de naam van de deelnemer(s) door te geven. Er is plaats voor 12 personen. (Vol=Vol). Vervolgens ontvang je een aanmeldformulier en verdere informatie van Deltion Business.

Nu alvast meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Bernita van Dijk van de sectortafel Bouw & Infra van Upgrade jezelf, via bernita.van.dijk@upgradejezelfregiozwolle.nl of 06 – 14 48 05 78.