Skip to main content
Evenement

Symposium ‘Building the Future’

Event datum en tijdstip
Wanneer: maandag
20 maart 2023
13:30 - 17:15
Event locatie
Waar: Auditorium van Windesheim Zwolle (H1.30)
Campus 2, 8017 CA
Zwolle
Event is verlopen

Tijdens Building the Future 5 gaan we aan de slag met een nieuw ecosysteem voor de bouw: waar kan op nieuwe manieren geoogst en gezaaid worden? 

Lagemaat en Cepezed openen de middag en lichten de remontage van de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam toe. Daarna worden er vier (keuze)masterclasses aangeboden.

  • Teun Eppinga van de Groot Vroomshoop zal het hebben over de biobased uitdagingen bij houtbouwconcepten: hoe halen we milieu-inclusief bouwen uit de niche en maken we het de norm?
  • Martijn Stevens van Seedscoop stelt de vraag of lokale landbouwgrond kan voldoen aan de grondstoffenbehoefte.
  • Hannah Wessels van 9graden architectuur vertelt over de voordelen, aandachtspunten en uitdagingen van de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen zoals riet en hout.
  • Chantal van Schaik van Holland Houtland zal inzicht geven in de kansen die biobased bouwen biedt en deelt haar zoektocht naar toekomstbestendige oplossingen.

De rest van de middag bestaat uit een lezing van Biobased Creations en daarnaast een toelichting op het bouwproject vol biobased ambities van Windesheim Almere. We sluiten af met een interactief gesprek en een gezellige borrel.

Hier wil je natuurlijk bij zijn! Het symposium vindt plaats op maandag 20 maart 2023 van 13.30u tot 17.15u in het Auditorium van Windesheim Zwolle (H1.30). Je kunt je aanmelden via de button.