Skip to main content
Evenement

Informatiesessies voor MKB

Event datum en tijdstip
Wanneer: dinsdag
02 juli 2024
08:00 - 10:00
Event locatie
Waar: dedemsvaart
dedemsvaart

UWV organiseert samen met Vrieling Adviesgroep, Brouwers Accountants & adviseurs en Dommerholt advocaten 5 informatiebijeenkomsten voor werkgevers over de Wet verbetering Poortwachter. De eerste bijeenkomst is op 2 juli in Dedemsvaart.

Heeft u ook vragen over ziekte van uw medewerker(s)?

UWV krijgt regelmatig vragen van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die betrekking hebben op de uitvoering van de Wet verbetering Poortwachter of andere verzekeringstechnische vragen. U krijgt hier bijvoorbeeld mee te maken bij uitval van personeel wegens ziekte. Ziek zijn is voor niemand prettig. Nog vervelender wordt het als een werknemer door ziekte langdurig uit de roulatie is of zelfs arbeidsongeschikt raakt en u verstrikt raakt in de regelgeving daaromheen.

De Wet verbetering Poortwachter

De Wet verbetering poortwachter wordt door velen beschouwd als een complexe wet. De wet is bedoeld om langdurig verzuim door ziekte tegen te gaan. Deze wet verlangt dat werkgever en werknemer zich samen met arbodienst of bedrijfsarts inspannen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Informatiebijeenkomst op 2 juli

Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om hierin als werkgever op het juiste moment de juiste stappen te zetten in het belang van de werknemer. Speciaal voor werkgevers in de Regio Zwolle organiseert UWV daarom in 2024 samen met zakelijke dienstverleners uit de regio 5 Informatiesessies. Deze vinden plaats verspreid over de regio, te beginnen op 2 juli in Hardenberg. Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. Vooral wanneer u wel wat hulp kunt gebruiken bij juridische- en verzekeringstechnische vraagstukken, zoals bij de Wet Verbetering Poortwachter in het geval van zieke medewerkers.

Wat kunt u verwachten?

Een korte uitleg over de dienstverlening van UWV en het Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle en voorlichting over het Werkgeversportaal van UWV. Daarna wordt aan de hand van verschillende praktische vragen besproken waar een werkgever op moet letten bij de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter door een inhoudelijke toelichting en ervaringen vanuit de praktijk door specialisten van Vrieling Adviesgroep, Brouwers Accountants & adviseurs en Dommerholt Advocaten. Er is uiteraard ook ruimte voor andere vragen aan UWV of de organiserende partners. Mocht u vooraf specifieke vragen hebben die u graag bespreekt, dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding. Vragen die betrekking hebben op individuele casuïstiek