Sluit menu
Menu
Evenement

Leer- en ontwikkelprogramma upgraden creatieve skills - 4 avonden

Event datum en tijdstip
Wanneer: maandag
20 september 2021
18:00 - 22:00
Event locatie
Waar:
Ontwerpfabriek Cibap Vakschool
Nijverheidstraat 11
Zwolle

Ontdek de wereld van nieuwe materialen, technieken en software: upgrade je creatieve skills.

Wat leer en ontwikkel je tijdens dit exclusieve trainingsprogramma (4 avonden)?

Training 1 | 20 september 2021 | 18.00 – 22.00 uur

De ontdekkingsreis van nieuwe materialen en nieuwe technieken

Meesterdocent: Jan Erik Fokke i.s.m. Lida van den Berge (MateriaLab) en Sjef Mols

  • Inspiratie nieuwe materialen en toepassingen
  • Actueel overzicht van nieuwe materialen en nieuwe toepassingen van bestaande materialen
  • Van inspiratie naar doen: zelf aan de slag met nieuwe materialen

MateriaLab

Materialen die slimmer zijn, effectiever, minder belastend voor het milieu. Bijzondere materialen. Materialen voor- en van de toekomst. Materialen die voortdurend in ontwikkeling zijn. Dat is de uitdaging voor zowel producenten als ontwerpers.

Die unieke, innovatieve materialen vind je in de expositieruimte van MaterialDistrict Expo in de Ontwerpfabriek van het Cibap. Lida van den Berge gaat jou meenemen in de wereld van deze nieuwe materialen.

Training 2 | 27 september 2021 | 18.00 – 22.00 uur

Werken met nieuwe technieken en nieuwe toepassingen vanuit 2D softwareprogramma van Adobe Trainer: Pim Leutholff i.s.m. Sjef Mols

Je leert werken met nieuwe 2D software van Adobe en ontdekt de toepassingsmogelijkheden. In de eerste training heb je ontdekt waar je uitdaging in techniek ligt, dit neem je mee in de keuze welke toepassing te gaat uitvoeren in de workshop: op productniveau; CNC of lasersnijder, of op grafisch interactief niveau (app).

Naast een stukje theorie en training over Adobe XD en Illustrator kies je een digitaal programma waarmee je verder aan de slag gaat. Je maakt een werktekening en vertaalt dit naar een 3D object (CNC-frees of lasersnijder) of naar een 2D object (app).

Training 3 |4 oktober 2021 | 18.00 – 22.00 uur

Werken met nieuwe technieken en nieuwe toepassingen vanuit 3D ontwerpprogramma SketchUp Pro

Trainers: Gerben Pol en Suzette Benjamins

Je leert werken met 3D software SketchUp Pro software en ontdekt de toepassingsmogelijkheden. Je legt de verbinding met nieuwe technieken als 3D printing en VR. In de eerste training heb je ontdekt waar je uitdaging in materiaal en techniek ligt en bepaal je of je in de training SketchUp toepast op productniveau (3D-printing) of interieurniveau (VR)Centraal staat het ontdekken in SketchUp en omgaan met nieuwe toepassingen, zoals 3D-printing en VR.

Training 4 | 11 oktober 2021 | 18.00 – 22.00 uur

Het toepassen van nieuwe materialen, technieken en software in de eigen branche.

Meesterdocent: Jan Erik Fokke i.s.m. Sjef Mols

In de laatste training komt de kennis en kunde van alle trainingen samen als je de nieuwe materialen, technieken en/of software toepast op je dagelijks werk of je wens-vakgebied. Je sluit gezamenlijk af met een korte presentatie van je gemaakte werk. Je geeft samen feedback waardoor je van elkaar leert en elkaar inspireert. Op een informele wijze breidt je ook je netwerk uit: een win-win-win situatie.

En als kers op de taart mag je jouw werk exposeren tijden PROTO Art & Design Expo 2021. Een prachtige kans om het podium te pakken! Lees meer over PROTO op protozwolle.nl

Meld je aan vóór 10 september via lisa@creativeworksregiozwolle.nl en start 20 september met dit exclusieve trainingsprogramma: Upgrade je creatieve skills!

  • Max. 25 deelnemers.
  • Er zitten geen kosten aan verbonden

Dit leer- en ontwikkelprogramma is een initiatief van Creative Works Regio Zwolle i.s.m. Cibap Next en ondersteund door Upgrade Jezelf Regio Zwolle.

-

De trainers stellen zich met veel plezier aan jou voor:

> Jan Erik Fokke

Meesterocent/trainer en designer/beeldend maker.

Ik werk met behulp van Design Thinking in co-creatie aan vooruitstrevende concepten in de vorm van strategieën, diensten en samenwerkingsvormen. Ik help innoveren, groeien en positioneren door een nieuw perspectief. Ik ben graag werkzaam op het snijvlak van coaching, strategie en creatie. De plek dat zichtbaar maakt wat cruciaal is.

> Pim Leutholff

Docent ontwerp en media en certified ACA trainer

2D vormgeving - Adobe pakketten

Adobe Illustrator

Om de connectie 2D vormgeving en het CibLab te maken, kunnen de deelnemers aan deze training een ontwerp maken in Adobe Illustrator. Met mijn expertise help ik deelnemers om een illustrator-ontwerp zó te maken en aan te leveren dat het bestand bijvoorbeeld kan worden gefreesd.

Adobe XD

In dit pakket is het mogelijk om interactieve prototypes te ontwikkelen, die een klant een goed beeld geven hoe hun nieuwe website of app er uit gaat zien en hoe deze zal functioneren qua navigatie.

Het aanmaken, vormgeven en functioneel maken van zo’n prototype is vrij eenvoudig in XD, als je enigszins bekend bent met de Adobe-pakketten. Verder is het mogelijk om met wat extra handelingen zo’n zelf ontwikkeld werkend prototype op je smartphone in beeld te krijgen.

Adobe Photoshop

Ook geef ik training in Adobe Photoshop ter voorbereiding op het ACA examen.

> Suzette Benjamins

Docent Cibap en expert op gebied van samenwerken in VR

VR stelt je in staat om vanuit – elke plek met wifi – samen te werken met anderen in dezelfde virtuele ruimte. Hierdoor maak je brainstormen en vergaderen en andere vormen van samenwerking een stuk actiever. Ook kan je concepten sneller visualiseren en waar mogelijk verbeteren. En het mooiste van alles? Je zit niet opgesloten in een Zoom-rechthoek, maar vrij kan je bewegen.

> Gerben Pol

Trainer + BIM specialist SketchUp Pro van Eurosafe Solutions (authorized training centers SketchUp Pro)

Een enthousiaste en fervent SketchUp Pro gebruiker en gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland. En in staat om de deelnemers in korte tijd kennis te laten maken met de basisbeginselen van SketchUp waardoor deelnemers zelf een eerste eenvoudige ontwerp kunnen maken in SketchUp.

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee in zeer korte tijd een 3D ontwerp (o.a. gebouwen, constructies en landschappen) neergezet kan worden. Presenteer een model compleet met 2D aanzichten, doorsnedes en animaties. Het is mogelijk om schaduwen van de zon in te stellen, landschappen te creëren, snel een tekening op te sieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door een eigen ontwerp heen te wandelen.

> Sjef Mols

Senior Werkplaatsinstructeur

Expertise in het meedenken hoe wensen zijn te verenigen in een ontwerp en hoe het object en de ruimte waarin het komt te staan of hangen, elkaar kunnen versterken.

Samen met de deelnemer die als opdrachtgever fungeert werken we samen aan de vorm van een schetsontwerp (3d-tekeningen en handschetsen) en daarna met een voorlopig en definitief ontwerp, waarbij er telkens ruimte is voor overleg om het beoogde eindresultaat te laten voldoen aan de wensen van de opdrachtgever.

Hoe bereid jij je voor op de veranderende arbeidsmarkt?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol inspirerende verhalen en handige tips!

Blijf op de hoogte