Sluit menu
Menu
Nieuws uit de regio

Bouw dringend behoefte aan BIM-modelleurs: Creative Works, sectortafel Bouw & Infra en Upgrade Jezelf! slaan de handen in een.

Datum: 9 augustus 2022

Net als veel andere sectoren hebben ook de bouw en de techniek last van een flink personeelstekort. Ze staan te springen om nieuwe collega’s. Eén van de beroepen waar veel vacatures in zijn is de functie van BIM-modelleur. Creative Works, de sectortafel Bouw & Infra en Upgrade Jezelf! in Regio Zwolle hebben de handen ineengeslagen, om de kansen en overeenkomsten van de creatieve industrie en de bouwwereld te benutten. Tekenaars en BIM-modelleurs werken voor bouw- en installatiebedrijven aan 3D-modellen van gebouwen. Voor creatieven zoals grafisch vormgevers, DTP-ers, medewerkers in de evenementenbranche, die gewend zijn in tekenprogramma’s is de stap relatief klein om hun skills en financiële zekerheid te vergroten door een combinatie of volledige overstap te maken in de bouwsector.

In het najaar is het mogelijk om deel te nemen aan een kosteloze trainingsprogramma als eerste stap en kennismaking voor een (deel)overstap naar de bouw. Creative Works, sectortafel Bouw en Upgrade Jezelf! zijn deze pilot gestart om kansen voor zowel de bouw- als de creatieve sector te creëren. De kosten om deel te nemen aan dit trainingsprogramma worden volledig vergoed vanuit het ontwikkelfonds Upgrade Jezelf! regio Zwolle.

Open avond

Op maandag 12 september van 19.00 tot 21.00 uur bij Cibap (Nijverheidsstraat 11 in Zwolle) is er een twee uur durende open avond voor creatieven om kennis te maken met de rol van een BIM-modelleur en te proeven van de tekenprogramma’s Revit en SketchUp Pro. Na deze avond hebben de deelnemers een beeld van het werken met de programma’s en wat het betekent om een (deel)overstap te maken. Men mag zelf achter de knoppen zitten, om te proberen te werken met de tekenprogramma’s. Ook is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een aantal aanwezige bedrijven over wat zij nodig hebben en wat jij kunt bieden.

Kosteloos investeren in je ontwikkeling

Er zijn 15 gratis plekken beschikbaar voor tekenprogramma trainingen Revit (verzorgd door Deltion Business) en SketchUp Pro (verzorgd door Cibap Next). Het voordeel is dat je een laagdrempelige investering maakt in je toekomst en je niet direct vast zit aan een langdurige bouwkundige opleiding. Je leert in de training technische tekeningen maken, die bouwbedrijven helpt om daadwerkelijk iets te bouwen zoals jij dat hebt getekend.

Deze trainingen, waarbij je maar een aantal uur per week vrij hoeft te maken, biedt vele mogelijkheden voor daarna. Denk aan ZZP-klussen voor bouwbedrijven, doorontwikkeling andere trainingen of een stage met mogelijkheid tot vast dienstverband in jouw buurt. Daarnaast wordt er ook 1-op-1 coaching, interviews en leer- en werkervaring in de praktijk aangeboden.

Initiatief van Creative Works i.s.m. de bouwsector en Upgrade Jezelf!

Creative Works - de brancheorganisatie voor alle creatieven in de Regio Zwolle en de sectortafel Bouw van Upgrade Jezelf! - het ontwikkelfonds in de regio Zwolle hebben de krachten gebundeld om de creatieve sector met de bouwwereld te verbinden. Gezamenlijk met Cibap Next en Deltion Business is dit initiatief ontwikkeld.

Meer informatie over de open avond vind je op www.creativeworksregiozwolle.nl/beeldbouwer.

Wil je meer over de trainingen zelf leren en zien welke waarde de training heeft, ga dan naar:

Revit: https://www.deltion.nl/opleidingen/3d-tekenen-revit

SketchUp Pro: https://www.cibapnext.nl/aanbod/bim-ready/

Van stilstaan in de tijd
naar investeren in je mensen

Doe de gratis Upgrade scan en ontdek welke hulp er is voor jouw bedrijf

Doe de scan