Skip to main content

Van stilstaan
Naar investeren in je mensen

De arbeidsmarkt in Regio Zwolle verandert in een rap tempo. Beroepen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan en de inhoud van functies verandert. Dit vraagt om andere vaardigheden van je medewerkers. Ben jij voorbereid?

Doe de scanWat is upgrade jezelf?

Ben je werkgever?

Laat je op deze site inspireren door andere werkgevers. En ontdek wat jij kunt doen om je werknemers te upgraden!

Ben je ZZP’er?

En wil je doorgroeien óf wil je starten en heb je scholing nodig? Laat hier je gegevens achter en wij helpen je verder!

Ben je werknemer?

Kijk dan op groeivooruit.nl en ontdek hoe je jouw talenten kunt gebruiken. En ontwikkelen!

Sectoraal samenwerken

Dat loont!

Iedere sector heeft zijn eigen uitdagingen voor de veranderende arbeidsmarkt. Ontdek waaraan gewerkt wordt binnen jouw sector

Wat is Upgrade jezelf?

Regio Zwolle is een regio waar mensen en bedrijven de ruimte krijgen voor groei. Dat is natuurlijk fantastisch. Om deze groei mogelijk te maken, is het van belang dat elke inwoner zijn of haar talenten benut. Zo vormen we samen een krachtige arbeidsmarkt. Zullen we als regio sterker groeien. Blijven er minder mensen aan de kant staan. Is het voor bedrijven aantrekkelijk om te investeren. En stijgt de welvaart van iedereen.

Upgrade jezelf biedt de nodige (co-)financiering om samen weer uitdagingen te creëren in Regio Zwolle!

Het is tijd voor een upgrade van onze regionale arbeidsmarkt. Daarom roepen wij iedereen op om in beweging te komen. Dit begint bij werkgevers, door te investeren in (toekomstige) werknemers. En door hen een upgrade te geven!

Doe de scanWat is upgrade jezelf?
Ontwikkelfonds

Een financiële boost om jouw bedrijf te upgraden

Wij hebben het Ontwikkelfonds in leven geroepen om een leven lang ontwikkelen financieel te ondersteunen. Voor werkgevers, ZZP-ers én werknemers, voor vakinhoudelijke, functiegerichte of transitieopgaven gerichte, om- her- of bijscholing.

Meer over de financiële bijdrage

Inspiratie en tips voor de arbeidsmarkt

Leiderschap, ondernemerschap, visie en vooruitzien

De wereld verandert. De arbeidsmarkt verandert. Wat betekent dat voor jouw organisatie? En voor jouw werknemers? Niemand heeft alle antwoorden paraat. Ook wij niet. Wat we wel zeker weten, is dat het vraagt om leiderschap, ondernemerschap, visie en vooruitzien.

Een regio vol inspirerende verhalen

Dit is hoe andere werkgevers upgraden

Regio Zwolle. Het barst er van de inspirerende verhalen. Van werkgevers die op de juiste momenten kansen wisten te grijpen. Tot werknemers die -met de juiste vakinhoudelijke scholing- hun talenten optimaal wisten te benutten.

Lees hun verhalen en laat je inspireren om ook jouw bedrijf of personeel een upgrade te geven!

Lees alle succesverhalen

Meest gestelde vragen

Is ‘Upgrade jezelf’ hetzelfde als de Human Capital Agenda Regio Zwolle?

Upgrade jezelf is de titel van de communicatiestrategie (en bijbehorende website) van de Human Capital Agenda. Upgrade jezelf is er om werkgevers en werknemers bewust te maken van de noodzaak om een leven lang te blijven leren en ontwikkelen. Ook wordt via de website de digitale toegang voor een aanvraag van het Ontwikkelfonds vormgegeven.

Kan ik een beroep doen op het Ontwikkelfonds voor scholingsplannen van mijn werknemers?

Onderdeel van de Human Capital Agenda zijn de sectortafels. Er zijn negen sectoren actief: Bouw, Transport & Logistiek, Creatieve Industrie, Agri & Food, Zorg & Welzijn, Onderwijs, E-commerce & IT, Vrijetijdseconomie en Techniek & Energietransitie. Alle sectoren werken aan een eigen actieplan binnen hun sector en verkennen waar ze de intersectoraal kunnen samenwerken. In een actieplan wordt gekeken naar de kwantitatieve en kwalitatieve vraagstukken op de arbeidsmarkt, formuleert men een gezamenlijke opgave en bijbehorende doelen en ontwikkeld men een praktische aanpak. De aanpak bestaat deels uit nieuwe projecten waar partijen samen in willen investeren. In een sectortafel zijn altijd werkgevers onderwijsinstellingen en overheden vertegenwoordigd. Het verschilt per sector of ook andere partners meedoen zoals vakbonden, brancheorganisaties en O&O fondsen. Sectortafels werken ook samen en verwachten dat ze veel van elkaar kunnen leren door overkoepelende thema’s. Ben je benieuwd waar de sectortafel binnen jouw sector aan werkt, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Welke gemeenten en provincies vallen onder HCA Regio Zwolle?

Human Capital Agenda Regio Zwolle is een samenwerking tussen 21 regiogemeenten (van de 22 regio gemeentes), 4 provincies, werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV Werkbedrijf en onderwijs. De 4 provincies zijn Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel. De 21 gemeenten zijn Dalfsen, De Wolden, Dronten, Elburg, Hattem, Heerde, Hardenberg, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Urk, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle.

Hoe weet ik of ik of mijn medewerkers in aanmerking komen voor een bijdrage van het Ontwikkelfonds?

Op upgradejezelfregiozwolle.nl/ontwikkelfonds staan de toekenningscriteria van Ontwikkelfonds Regio Zwolle gepubliceerd. Neem contact met ons op wanneer je vragen hebt; wij denken graag met je mee.

Ik wil een aanvraag indienen, hoe doe ik dit?

Een aanvraagformulier voor cofinanciering voor vakgerelateerde scholing is op Upgrade jezelf beschikbaar. Onze adviseur helpen je graag, indien nodig.

Ik ben een werkgever uit de gemeente Hoogeveen. Kan ik ook een aanvraag indienen bij het Ontwikkelfonds?

De gemeenten Hoogeveen is (nog) niet zijn aangesloten bij de Human Capital Agenda Regio Zwolle. Wij raden je wel aan contact met ons op te nemen, om te bespreken welke andere mogelijkheden er binnen deze gemeente is.